Svenska Resebranschföreningen

Resebranschen kräver kostnadsfria PCR-tester vid resa

Dela

Resebranschföreningen SRF och Passagerarrederierna kräver idag via en debattartikel i GP att regeringen skyndsamt ser till att PCR-tester i samband med utlandsresa görs kostnadsfria. Idag kostar ett sådant test allt från strax under 1000 till 1600 kr.

– Många länder kräver ännu i dag negativt PCR-test för inresa om man inte kan uppvisa ett vaccinationsbevis.  Det finns till och med vissa länder som kräver PCR test även om man är fullt vaccinerad.  För svenskar som skall resa utomlands är alternativet någon av de privata vårdgivarna som erbjuder PCR-tester. För en familj innebär detta en merkostnad på flera tusen kronor. För de som inte kan eller vill vaccinera är detta en klar och tydlig diskriminering, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF.

WHO har anmodat världens stater att PCR-provtagning i samband med utlandsresor skall göras kostnadsfritt eller till kraftigt reducerat pris. EU har uttryckt något liknande.


– Resebranschen är den mest utsatta i denna kris. Det finns många åtgärder som kan göras runt om i världen för att underlätta en återhämtning. I Sverige skulle införandet av kostnadsfria PCR-tester i samband med utlandsresa vara en sådan åtgärd, säger Didrik von Seth.

Fakta

Länk till debattartikel HÄR



Nyckelord

Kontakter

Bilder

Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Resebranschföreningen
Svenska Resebranschföreningen
Storgatan 19
11485 Stockholm

08-762 68 60https://srf-org.se/

Om SRF
Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har cirka 300 medlemsföretag som sysselsätter 7 000 anställda. De står för mer än 80 procent av svenska resebyråers och researrangörers omsättning på 60 miljarder kronor 2019. SRF arbetar för sunda konkurrensförhållanden och en positiv utveckling av den svenska resebranschen. Medlemskap i SRF innebär en kvalitetsstämpel och krav på att följa SRF:s riktlinjer och stadgar.

Följ Svenska Resebranschföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Resebranschföreningen

Resebranschen kräver att Swedavia ersätter resenärer17.6.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Kaoset på Arlanda är exceptionellt och mycket alvarligt. I tillägg till oro, onödigt många timmar på flygplatsen och olidlig trängsel är det många som dessutom missar sina flyg. Gör man det på grund av långa väntetider får man ingen ersättning vare sig från flygbolag, arrangör eller försäkringsbolag. Svenska Resebranschföreningen (SRF) skriver i en debattartikel i dagens SvD att Swedavia, som driver Arlanda, skall kompensera resenärer som missar sina flyg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum