Resia Travel Group

Resia AB säljer Bengt-Martins AB och stärker sin satsning på B2B-affären

Dela

Resia AB har tecknat ett avtal gällande försäljning av samtliga aktier i dotterbolaget Bengt-Martins AB. Bengt-Martins har sitt säte i Karlstad och har förutom i Karlstad, även medarbetare i Sälen. Köpare är det göteborgsbaserade bolaget Magic Carpet Group som sedan tidigare äger OLKA Sportresor i Göteborg. Köparen tillträder den 9 augusti 2021.

Beslutet om att sälja Bengt-Martins har tagits för att renodla och stärka vårt fokus inom B2B-området, säger CEO Eva Moen Adolfsson. Det är med varm hand vi lämnar över ett av de starkaste och finaste varumärkena till ännu ett familjeägt företag och jag är övertygad om att de nya ägarna kommer att ta hand om Bengt-Martins på bästa möjliga sätt. Denna försäljning innebär att vi nu får en ökad möjlighet till att lägga full fokus på att vidareutveckla B2B-affären, som är stommen i Resias erbjudande framöver.

Vi är mycket glada över att denna affär gått i lås och ser fram emot att vara med och bygga ett Bengt-Martins som är ännu starkare än tidigare. Trenden med semester, upplevelser och rekreation i Sverige och Norden har förstärkts under pandemin och där kommer Bengt-Martins bli en vinnare, säger Stefan Gustafsson och Joel Lindeman på Magic Carpet Group.

B2B affären för Resia, som inkluderar affärsresor, möten & konferens samt kongress, kommer att utgöra grunden i kunderbjudandet inom Resia. Inom semesterresor behålls ett digitalt utbud för privatkunder fortsatt på Resia.se.

Magic Carpet Group som ägs av familjerna Lundström och Gustafsson, äger sedan tidigare OLKA Sportresor AB som är en av Sveriges ledande aktörer inom träningsläger och cuper inom alla de stora sporterna samt biljetter till alla de stora ligorna och idrottseventen. Avsikten är att skapa en grupp av specialiserade företag som är ledande i sina segment inom resor och upplevelser.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Resia:

Henrik Larsson, +46 736 84 06 69

Magic Carpet:

Stefan Gustafsson, +46 733 98 98 55

Nyckelord

Kontakter

Resia:
Henrik Larsson, +46 736 84 06 69

Magic Carpet:
Stefan Gustafsson, +46 733 98 98 55

Bilder

Dokument

Om

Resia Travel Group
Resia Travel Group
Box 1114
405 23 Göteborg

+46 31-63 60 00http://www.resiatravelgroup.se

Följ Resia Travel Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia Travel Group

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum