Resia AB

Resia expanderar till Danmark och Norge

Dela

Nu tar Resia sitt första kliv utanför Sverige och etablerar sin verksamhet för företagsresor i Danmark och Norge. Det innebär att Resias nordiska kunder kan få samma leverantör och avtalspartner för alla sina affärsresor. För Resia, som har en omsättning på cirka 3,6 miljarder kronor, är expansionen en stor satsning med målet att bli den främsta affärsresebyrån i Norden. Verksamheterna i Danmark och Norge startar den 1 april 2017.

Källa: Getty Images
Källa: Getty Images

– Det ska bli väldigt spännande att ta steget in i både Danmark och Norge. Tanken har funnits ett tag och nu var det dags att möta kundernas efterfrågan. Flera av våra avtalskunder har kontor i båda länderna – nu kan vi ge dem en bättre lösning och hjälpa till med alla företagsresor. Med expansionen kan vi fortsätta växa och ta marknadsandelar, säger Karin Wadmark, produktchef för affärsresor på Resia.

Ungefär hälften av Resias totala omsättning på 3,6 miljarder kronor kommer från företagsmarknaden. Företaget har utsetts till ”Sveriges bästa affärsresebyrå” hela åtta gånger i den oberoende undersökningen Business Travel Awards – Customer’s Choice. Nu vill man ta samma framträdande position på den danska och norska marknaden. Mette Milbaek, som ansvarar för Rejsefeber i Danmark, blir kontorschef för Resia Företagsresor i Köpenhamn. Expansionen innebär också att man kommer att behöva anställa några nya säljare.

– I Danmark finns det en stor marknad för en affärsresebyrå med fokus på både resor och möten. I Sverige är Resia Företag hyllade för sin breda kompetens, erfarenhet och stora innovationsförmåga. Nu ska vi bygga vidare på den framgången här i Danmark och erbjuda samma kunskap och service till de danska affärsresenärerna, säger Mette Milbaek.

För mer information, kontakta gärna:
Karin Wadmark, produktchef för affärsresor på Resia, tfn: 0705-34 46 47, e-post: karin.wadmark@resia.se
Mette Milbaek, kontorschef för Resia Företag i Danmark, tfn: +453122 0030, e-post: mette.milbaek@resia.com

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Källa: Getty Images
Källa: Getty Images
Ladda ned bild

Om

Resia AB



Resia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum