Resia AB

Resia först ut med säkerhetsapp till affärsresenärer och företag

Dela

Terror och oroligheter i världen ökar behovet av trygghet när man är på resande fot. Nu lanserar Resia en egen säkerhetsapp för att öka trygghetskänslan hos sina företagskunder. Tjänsten innebär att affärsresenären snabbt får information om hot eller händelser där man befinner sig samtidigt som arbetsgivaren kan lokalisera sina medarbetare. Resia blir den första resebyrån i Sverige som erbjuder den här typen av säkerhetstjänst. Appen är framtagen av Global Warning System (GWS).

– Att erbjuda våra kunder säkra resor och snabb hjälp har alltid varit en stor del av vår service. Men allt som händer i världen har gjort att säkerhetsfrågorna blir allt viktigare. Tack vare appen kan vi öka trygghetskänslan bland affärsresenärerna och företagen kan själva ha kontroll över var medarbetarna befinner sig. Om något oväntat inträffar ska användarna av vår app vara de första som får veta, säger Karin Wadmark, produktchef för Resia Affärsresor.

Resia tecknade avtalet med GWS i somras och under hösten har man tillsammans arbetat med att skräddarsy tjänsten efter Resias behov och tjänsteutbud. För GWS, som grundades 2009 efter bland annat tsunamin i Indiska Oceanen och terrorattacken i Mumbai, blir avtalet med Resia ett viktigt steg i satsningen på att bli en ledande leverantör av modern, personlig resesäkerhet.

– Vi är stolta och glada över samarbetet som innebär att vi stärker vår position i resebranschen. Resia är en etablerad och framgångsrik reseleverantör och vi delar samma målgrupper och visioner. Vårt gemensamma mål är att man ska känna sig trygg när man är ute och reser, säger Andreas Rodman, vd för GWS.

Kortfakta Resia Säkerhetsapp

– Appen förser resenären med lokala nyheter och nödvändig säkerhetsinformation som exempelvis lokala nödnummer. Resenären får också SMS i realtid om eventuella hot och händelser i området. Det finns även en SOS-knapp och möjlighet att lokalisera resenären om en nödsituation uppstår.

– Personal- och säkerhetsavdelningen på företaget får information om var resande medarbetare befinner sig (om resenären medger det) samt en varning via SMS om någon är i risk.

– I appen finns det också global säkerhetsinformation och hotbedömningar samt ett verktyg för att kommunicera med enskilda eller grupper av anställda.

Mer information om säkerhetsappen på resia.se.

För mer information, kontakta gärna:

Karin Wadmark, produktchef för Resia Affärsresor, telefon: 070-534 46 47

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum