Resia AB

Resia Travel Group erbjuder sommarens hetaste tåglinje

Dela

Årets mest uppmärksammade transportsätt är definitivt tåget. Flygskammen ersattes med smygflygandet och har nu gått över i något som många kallar tågskryt. Skryt eller inte – tåg är ett fantastiskt transportmedel och för att matcha kundernas efterfrågan satsar nu Resia Travel Group på ett samarbete med North of England City Experience där man på ett enkelt och hållbart sätt kan upptäcka Englands norra delar.

 

 – Sedan vi släppte försäljningen av Interrailbiljetter i våras har vi fått väldigt många förfrågningar av kunder som vill upptäcka Europa genom ett tågfönster. För att möta efterfrågan ytterligare gör vi alltså den här satsningen som kommer att hjälpa svenskarna att förälska sig i andra engelska städer än London. Varför inte kombinera riktigt bra shopping och nattliv i Leeds med fotboll i världsklass i Liverpool eller Manchester? Det här är en fantastisk möjlighet att upptäcka massor på ett mycket enkelt, hållbart och prisvärt sätt, säger Lina Eklund, PR-specialist på resia.

Fem städer – tusentals upplevelser

Upptäck några av norra Englands mest populära städer som Liverpool, Manchester, Leeds, Hull och Newcastle-Gateshead. Samtliga städer är unika och fulla av härlig engelsk kultur. Utforska den vänliga staden Liverpool, främst känd för The Beatles och fotbollslaget Liverpool FC. Eller så tar man sig till den mysiga staden Hull som 2017 blev utnämnd till Englands kulturhuvudstad. Fortsätt vidare till Leeds för shopping och ett omtalat nattliv, Newcastle-Gateshead för välkänt ölbryggeri och vackra byggnader eller till Manchester för fotboll, museum och kultur.

Fem städer – ett tågpass

Tågpasset som gäller på tågbolaget TransPennine Express gör det möjligt att upptäcka följande städer på en och samma resa - Liverpool, Leeds, Manchester, Hull och Newcastle-Gateshead. På ett sådant här tågpass kan man under fyra flexibla resdagar resa fritt mellan städerna under en åttadagarsperiod. Passet aktiveras och börjar gälla från den dagen man gör sin första tågresa. Man väljer också vart man börjar och slutar så möjligheterna är många.

Ett tågpass utan krångel       

I en SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Resia* svarade 50 % av svenskarna att det tar för lång tid att transportera sig. 9 % menar att det är krångligt att boka och lika många att det är alldeles för dyrt med tåg. Med den här rutten slås alla de fördomarna i spillror. Tågpasset kostar ca 1400 kronor per person och då åker man fritt mellan fem städer och kan hoppa på och av i stort sett hur man vill. Det är inte heller krångligt att boka. Man bokar och betalar smidigast redan hemifrån och kan då påbörja resan så snart man landat om man så önskar. Tågsträckorna är dessutom relativt korta med en snitttid på runt 2 timmar.

Kombinera med London

London är svenskarnas stora weekendfavorit. Vill man så kan man kombinera metropolen med en tågsemester i landets norra delar. Man tar enkelt tåget från London till Manchester på ungefär två timmar och vill man undvika att behöva åka tillbaka till London igen brukar det gå utmärkt att flyga hem från till exempel Manchester istället. De fem städerna som ingår i North of England City Experience har dock massor att erbjuda så har man varit i London tidigare kanske det är dags för något nytt.

Frossa i fotboll          

Det är få svenskar som undgått att många av de engelska städerna erbjuder fotboll i världsklass. I Manchester och Liverpool har man till och med två storlag i varje stad – Manchester United, Manchester City, Liverpool FC och Everton FC som alla spelar i Premier League. I Leeds kan man se Leeds United FC som för tillfället spelar i andradivisionen Championship. I Newcastle bjuds det på fotboll på hög nivå av Newcastle United FC som spelar i Premier League. I Hull är det fotboll i andradivisionen Championship med Hull City AFC som gäller. Samtliga arenor ligger relativt centralt och inte många mil utanför centrum som i många andra städer.

Shopping i världsklass

Samtliga av de fem städerna erbjuder shopping, men den stad som överraskar de flesta som älskar att shoppa är Leeds. I det nyrenoverade shoppingcentret Victoria Qarter finns gott om lokala och nationella butiker och märken. Kirkgate market är Europas största inomhusmarknad och här finns gott om alternativ för den som vill packa väskan full på vägen hem. I Liverpool kan man också shoppa loss. Här hittar man alla de stora butikskedjorna på shoppingcentret Liverpool One . Letar man designmärken är det Park´s Lane som gäller.

Pulserande nattliv och omtalat ölmärke   

Vill man dansa natten lång, besöka hippa takterrasser och känna puls är Leeds platsen att besöka. Övriga städer har självklart också ett fantastiskt uteliv men det är Leeds som överraskar de allra flesta. Ölfantasten hittar microbrygger i nästan samtliga städer. Newcastle Brown Ale är dock det mest kända märket bland svenskar och dess bryggeri finner man självklart i Newcastle-Gateshead. Många som bor i nordöstra England kallar ölen för ”Dog” då man ofta säger att man ska gå ut med hunden men i själva verket smiter ut för att ta en Newcastle Brown Ale.

Musikmekka och kulturparadis                      

Man kan inte låta bli att nämna Liverpool när man pratar om musik och England. Det är inte för intet som staden kan stoltsera med utmärkelsen UNESCO City of Music. Härifrån kommer många världsstjärnor och på The British Music Experience kan man uppleva allt från Beatles till Atomic Kitten och Adele. Föredrar man mer lokal musik finns det gott om underhållning och musik i samtliga städer. I Liverpool finns även ett stort utbud av kultur. 2008 utnämndes staden till Europas kulturhuvudstad och det har man sannerligen tagit på allvar. Manchester har utnämnts till UNESCO City of Literature så här finns gott om mäktiga bibliotek där Chethams är ett av de mest omtalade. Chethams bibliotek byggdes redan 1653 och är ett av världens äldsta. Den mindre kända staden Hull blev 2017 utnämnd till Englands kulturhuvudstad så här finns inte heller någon risk att gå sysslolös.

Inte bara på sommaren        

Tågpassen går självklart bra att boka året runt, inte bara på sommaren. Är sommarens planer redan klara går det alldeles utmärkt att köra en härlig långweekend hit i höst.

Här kan man läsa mer och boka: https://www.resia.se/tagresor/upptack-norra-england

*SIFO-undersökningen gjordes i april 2019 på uppdrag av Resia i samband med den årliga trendrapporten – Resiabarometern. Totalt gjordes 1120 intervjuer på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i ålder 15 till 79 år. Rapporten går att läsa här: https://www.resia.se/resiabarometern-2019

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

Höstlovets absolut bästa resmål20.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Hösten närmar sig och bokningarna till höstlovet är redan i full gång. Höstlovet är ett av få lov där i stort sett alla barn i landet är lediga samtidigt. Därför är konkurrensen stor om resor till sol och äventyr. Precis som under sommaren är Europas storstäder väldigt eftertraktade med stora ökningar till bland annat Rom (+135 %) jämfört med samma period förra året. Efter en sommar där USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York högt upp på topplistan.

Höstens mest populära resmål12.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

När sommaren går mot sitt slut och vardagen kommer ikapp svenskarna är det många som redan drömmer sig bort till solvarma stränder och salta dopp. En stor del av befolkningen upplever dock att hösten är en svår period att hitta bra resmål på då det börjar svalna i Europa och man behöver resa längre bort för att få riktigt varma temperaturer. Så vart åker man? Efter en sommar där USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York och Orlando på topplistan.

Hit reste svenskarna i juni och juli – och det här resmålet valdes bort9.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Sommaren går mot sitt slut och det är dags att summera. En trend för sommaren 2019 har varit storstadssemestern som ökat stort med London (+38 %), Prag (+38 %) och Krakow (+40 %) i spetsen. Bland charterresmålen klättrar Preveza in på topp tio och nyare resmål som Durres och Kavala står för stora ökningar, även om de än så länge hamnar utanför topplistorna. Störst tapp står resorna till USA för – en effekt av den svaga svenska kronan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum