Resia Travel Group

Resia Travel Group satsar på hållbarhet

Dela

Som det fjärde företaget i Sverige har Resia Travel Group certifierats enligt den internationella standarden Travelife. Resia Travel Group erhåller certifieringen utifrån att kunna påvisa ett långsiktigt och målmedvetet hållbarhetsarbete, med tydliga processer och ansvarstagande inom frågor kopplade till miljö, biologisk mångfald, mänskliga rättigheter och sociokulturellt bevarande.

-        Jag är glad att se att hållbarhetsarbetet inom reseindustrin tar fart. Genom sitt arbete och sina ansträngningar att uppnå kraven för en certifiering enligt vår standard går Resia Travel Group i bräschen på den svenska marknaden, och kommer att inspirera fler reseföretag i Sverige att följa samma väg, säger Naut Kusters, chef inom kateorin researrangörer och resebyråer inom Travelife.

Travelife, som har upprättats med stöd av Europeiska kommissionen, är den ledande internationella hållbarhetscertifieringen för reseindustrin. Mer än 35 nationella reseföreningar förespråkar certifieringen till sina medlemmar, däribland den Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen (SRF).

-        Hållbarhetsfrågan är central för oss. Genom certifieringen har vi lagt en bra grund för ett långsiktigt och systematiskt hållbarhetsarbete som är integrerat i hela verksamheten. Att vi kan erbjuda tydlighet kring våra egna processer och vår leverantörskedja blir allt viktigare för både våra semester- och företagskunder.  Fler och fler vill också ha råd och alternativ som gör det enklare att välja mer hållbara reselösningar, säger Eva Moen, Koncernchef på Resia Travel Group.

Genom certifieringen har Resia Travel Group visat att de har integrerat hållbarhetsarbetet i hela sin verksamhet. En certifiering enligt Travelife standard är fullt överensstämmande med FN:s kriterier för Global Sustainable Tourism Criteria, och omfattar bland annat de teman som definieras i ISO 26000, ISO 14001 och EMAS.

För mer information, kontakta gärna:
Eva Moen Adolfsson, CEO, Resia Travel Group
Tfn: 031 63 60 01 eller e-post: eva.moen@resia.se

Ingela Schönning, Chief Brand Officer, Resia Travel Group
Tfn: 0761 10 97 36 eller e-post: Ingela.schonning@resia.se

Naut Kusters, Manager of Travelife for tour operators
Phone +31 6 48805 475eller e-post:n.kusters@travelife.info

Läs mer om hållbarhetsarbetet på Resia Travel Group:
http://www.resiatravelgroup.se/hallbarhet/

Nyckelord

Kontakter

Ingela SchönningChief Communication Officer Resia Travel Group

Ansvarig för kommunikationen inom Resia Travel Group. Kontakta mig när det gäller koncernfrågor, kriskommunikation och hållbarhet.

+ 46 761 10 97 36ingela.schonning@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia Travel Group
Resia Travel Group
Box 1114
405 23 Göteborg

+46 31-63 60 00http://www.resiatravelgroup.se

Om Resia Travel Group
I koncernen Resia Travel Group AB ingår bolagen Resia AB, Bengt-Martins AB, Bengt-Martins Rejse Aps samt varumärkena Cruise Market, Box Office och Resfeber. Vi är det personliga reseföretaget som genom våra 400 resespecialister skapar energi och lust att fortsätta upptäcka. Vi brinner för utmaningen i att hitta den bästa resan för var och en av våra kunder, oavsett om det rör semesterresor eller förtagslösningar. En överraskande bra resa, ett mänskligare möte, en enklare bokning eller mer hållbara alternativ.

Resia Travel Groups hållbarhetsvision
Vi vill tillsammans med leverantörer, partners och resenärer verka för ett hållbart resande och bidra till turismens positiva effekter. Genom att erbjuda kompetens och reselösningar som möjliggör ett hållbart resande vill vi underlätta för våra kunder att göra aktiva och medvetna val. Genom ett värdebaserat förhållningssätt i allt vi gör vill vi skapa en hållbar grund för vårt agerande och vår affär.

Om Travelife
Travelife erbjuder online-utbildning och ledningssystem för hållbarhetshantering och certifiering. Systemet täcker alla ledningsaspekter av resebolaget, inklusive kontor, leverantörskedjan, destinationer och konsumenter. För en certifiering krävs en granskad och godkänd en rapport. Travelifes standard för researrangörer och resebyråer är fullt kompatibel med FN:s kriterier för Global Sustainable Tourism Criteria, och omfattar de teman som definieras i ISO 26000, ISO 14001 och EMAS.

Följ Resia Travel Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia Travel Group

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum