Ticket

Resmålen som är mest populära inför vinterns semestrar

Dela

Kommande jul- och nyårshelger är sista året på länge som de röda dagarna infaller mycket fördelaktigt för arbetstagare. Endast fem dagars semesteruttag ger 17 dagars sammanhängande ledighet. Många resenärer passar då på att resa utomlands – gärna på en upplevelserik långresa. Thailand är svenskarnas absolut mest populära semesterland i vinter, enligt ny statistik från Ticket.

Många svenskar gör verklighet av drömmen att fira jul och nyår med sand mellan tårna och redan nu bokas det resor inför julens ledigheter. Bangkok är det klart mest populära resmålet, med nästan dubbelt så många resebokningar som tvåan Gran Canaria.

- Thailand har länge varit ett enormt populärt semesterland under vinterhalvåret. Bangkok ökar bokningarna rejält mot i fjol, och är en spännande plats att börja sin Thailandsresa på, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Inför årets jul- och nyårsresor ökar resebokningarna till hela Thailand med drygt 9 procent, medan Bangkok ökar med drygt 22 procent. Gran Canaria, som många gånger varit svenskarnas i särklass mest populära resmål under vintern, minskar istället bokningarna med knappt 15 procent – men behåller dock stadigt sin andraplats på topplistan. Spanien som semesterland minskar med 8 procent mot förra året. Populära Teneriffa går dock mot strömmen och ökar istället resebokningarna med några procent.

- Teneriffa är en otroligt vacker och spännande ö att besöka, med mycket att se och utforska för alla typer av resenärer. Landskapet är kargt och skiftande, och det finns fantastiska vandringsleder för alla som vill kombinera avslappning med lite fysisk aktivitet, säger Katarina Daniels.

Även Miami och Mexiko är populära resmål i vinter, och intar placeringarna precis efter Thailand och Kanarieöarna på topplistan. En nykomling på årets topp 10 är däremot Kap Verde – den solsäkra ögruppen utanför Afrikas västkust lockar många resenärer som redan varit på Kanarieöarna och vill pröva något nytt.

Mest populära resmål i vinter

  1. Bangkok (1)
  2. Gran Canaria (2)
  3. Phuket (3)
  4. Krabi (5)
  5. Miami (4)
  6. Teneriffa (6)
  7. Cancun (7)
  8. Kap Verde (ny)            
  9. Manila (ny)
  10. London (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 15 september med avresa 1 december 2019 – 28 februari 2020                          


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum