Region Örebro län

Resor med bil och flyg blir till cyklar och videokonferensutrustningar när regionen klimatkompenserar

Dela

Region Örebro län har klimatkompenserat sina resor sedan 2010. Varje förvaltning fakturerats för föregående års koldioxidutsläpp genom tjänsteresor med flyg och bil som drivs med bensin eller diesel. I år delas 2,5 miljoner kronor ut från dessa pengar till åtgärder och projekt som ska minska klimatpåverkan från resor samt informera, utbilda och styra resor i tjänsten i en mer hållbar riktning.

- Region Örebro län vill vara en ansvarsfull aktör med höga ambitioner inom hållbarhetsområdet, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande. Att klimatkompensera våra interna resor är ett väldigt konkret sätt att försöka styra över till ett mer hållbart resande och ett mer hållbart mötesbeteende.  

Cyklar och videokonferensutrustning till vårdcentraler
Av de cirka 2,5 miljoner kronor som delas ut 2019 går 278 000 kronor till att finansiera Företagskort för resande med Länstrafiken och 800 000 kronor avsättas till förvaltningen Regionservice för att förstärka arbetet med hållbar logistik. Bland övriga mottagare finns bland andra: Storå vårdcentral, Lindesbergs vårdcentral, Laxå vårdcentral och Tandtekniska laboratoriet som får varsin ellastcykel. Mikaeli vårdcentral får två cyklar och förvaltningen Regional utveckling får tre airbag-hjälmar. Flera vårdcentraler och kliniker får videokonferensutrustningar för att kunna genomföra resefria möten.

Mer information:
Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, tel. 070 - 5242266 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum