Clarion Hotel Post

RESTAURANG VRÅ BJUDER PÅ VÄSTKUSTENS RÅVAROR I LONDON

Dela

Göteborgsbaserade restaurang vRÅ gästspelar tillsammans med stjärnkocken Marcus Samuelsson på Red Rooster i Shoreditch, London. Kvällen den 25 mars kommer londonborna att få smaka på japanska smaker med de bästa råvarorna från västkusten.

Resturang vRÅ
Resturang vRÅ

Efter flera år av framgång med Red Rooster i Harlem öppnade Marcus Samuelsson Red Rooster i London under 2017 i The Curtain, ett hotell i bohemiska Shoreditch. Marcus, som är Creative Director för både Red Rooster och ett flertal restauranger inom Clarion Hotel, har nu bjudit in restaurang vRÅ på Clarion Hotel Post att gästspela en kväll i London.

- London har en fantastisk mat- och restaurangscen, så det känns oerhört kul att få gästspela i en stad med en så medveten publik. Under kvällen hoppas jag att vi kan ge Londonborna en smak av västkusten, som kanske leder till att de besöker Göteborg och oss på Clarion Hotel Post, säger Sofia B Olsson, Head Chef för restaurang vRÅ på Clarion Hotel Post.

Under konceptet “Dinner with friends” kommer Marcus Samuelsson tillsammans med Sofia B Olsson att bjuda på en för kvällen exklusiv meny med smaker från New York, Japan och Sverige. Varje rätt kombineras med en drink eller champagne Veuve Clicquot. Middagen sker i Red Roosters härliga innergård på The Curtain och under kvällen bjuder soulsångaren Kimberly Nichole på live-underhållning.

“Dinner with friends” sker kvällen den 25 mars, kl. 19 på The Curtain Hotel i Shoreditch, London. Middagen är öppen både för hotellets gäster och lokalbor, biljetter går att köpa här.

På restaurang vRÅ möter japansk teknik och tradition den moderna nordiska gastronomin. Den traditionella synen på våra västsvenska fiskar och skaldjur utmanas och serveringarna innehåller både råa och tillagade råvaror med inspiration från Japan. Vi jobbar direkt med fiskare för att främja ett hållbart fiske och för att servera råvaror med gott samvete, det är viktigt för oss.

Marcus Samuelsson är född i Etiopien uppvuxen i Partille utanför Göteborg och bor idag i Harlem New York och driver ett 30-tal restauranger världen över. Marcus har framgångsrikt etablerat ett mer avslappnat och lekfullt sätt att förhålla sig till mat och dryck, som började på hans krog Red Rooster Harlem och idag återfinns på alla hans restauranger. Genom ett mångårigt samarbete med Clarion Hotel har skandinaverna kunnat ta del av smaker från stjärnkocken som också serverat paret Obama.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Resturang vRÅ
Resturang vRÅ
Ladda ned bild
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson
Ladda ned bild
Sofia B Olsson
Sofia B Olsson
Ladda ned bild
Restaurang vRÅ
Restaurang vRÅ
Ladda ned bild

Länkar

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt är en  mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. För den som är ute efter något unikt i världsklass så är ett besök på Bon Bon Bar en självklarhet. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Hotellkonserter – nytt koncept med premiär på Valborg21.4.2020 12:00:00 CESTPressmeddelande

Tomma hotell och inställda konserter. Då fick Clarion Hotel Post och eventbyrån Revolve idén att lansera ett nytt koncept – hotellkonserter! På Valborgsmässoafton är det premiär och på scen i en studio på Clarion Hotel Post i Göteborg står Timo Räisänen. Från hotellrummen följer gästerna konserten live. De chattar och önskar låtar och några utvalda kommer höra en knackning på dörren och bjudas in till att följa konserten på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum