Clarion Hotel PostClarion Hotel Post

Restaurang VRÅ nomineras i kategorin Kockarnas Kock, Kockarnas Krog och Sommelierernas Sommelier 2019

Dela

I veckan släppte Restaurangvärlden de nominerade i Svenska Gastronomipriset 2019 som är en hyllning till restaurangvärldens största stjärnor. Drygt 100 kockar i hela Sverige har röstat fram de kockar och krogar som de anser vara bäst. Bland dessa utvalda stjärnor hittar vi Göteborgsprofilen Sofia B Olsson tillsammans med restaurangens sommelier Avelino Montes.

Sofia B Olsson
Sofia B Olsson

Med ett stort fokus på hållbarhet har VRÅ alltid varit en restaurang som legat i framkant. Med det nya konceptet har Sofia B Olsson höjt ribban ytterligare och gjort restaurangen hållbar i alla led, från närproducerade råvaror till en hållbar miljö för såväl gäster som medarbetare. På menyn är det säsongen som står i fokus och avgör vad som serveras. Ingredienserna är närproducerade, där inspiration och tillagningsmetoder kommer från Japan. VRÅ har även en imponerande vinlista med naturviner skapad av restaurangens sommelier, Avenlino Montes, vilket resulterade i nomineringen Sommelierernas Sommelier 2019.

– Vi är otroligt stolta över Sofia och Avelino. VRÅ har sedan öppning blivit uppmärksammad för sitt hållbarhetstänk och innovativa meny. Att Sofia, som restaurangens operativa chef, även månar om både miljön och sina anställda gör henne till en modern kreatör och ledare. Vi är ödmjukt glada att vi får husera en så spännande restaurang här på Clarion Hotel Post och vi önskar Sofia och Avelino lycka till i tävlingen, säger Sara Lake, Hotelldirektör på Clarion Hotel Post.

Vinnarna presenteras under en gala på Operakällaren den 27 januari 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sofia B Olsson
Sofia B Olsson
Ladda ned bild
Avelino Montes
Avelino Montes
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurang Norda där Göteborg möter New York och restaurang VRÅ, där västkusten möter Japan.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Hotellkonserter – nytt koncept med premiär på Valborg21.4.2020 12:00:00 CESTPressmeddelande

Tomma hotell och inställda konserter. Då fick Clarion Hotel Post och eventbyrån Revolve idén att lansera ett nytt koncept – hotellkonserter! På Valborgsmässoafton är det premiär och på scen i en studio på Clarion Hotel Post i Göteborg står Timo Räisänen. Från hotellrummen följer gästerna konserten live. De chattar och önskar låtar och några utvalda kommer höra en knackning på dörren och bjudas in till att följa konserten på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum