Clarion Hotel Post

Restaurang vRÅ utökar sin expertis på sake

Dela

Bra blir ännu bättre. vRÅs dryckesansvarig Johanna Ahl har i dagarna tagit sommelierexamen. Med ett brinnande intresse för mat och dryck har Johanna nu en gedigen kunskap inom ämnet och den största passionen kommer givetvis från Japan.

Med över 30 olika sorter erbjuder vRÅ ett stort utbud av den japanska drycken sake. Beståndsdelen i sake är till största del ris och tillhör idag en av de mest avancerade bryggningsprocesserna, vilket gör den till en helt egen dryckeskategori. Sake serveras bäst kyld och kan ackompanjeras med såväl japansk som västerländsk mat.

  • Det finns otroligt mycket historia kring sakekulturen och dryckerna är väldigt välgjorda. Utbudet är brett och det finns fem olika grundtyper, berättar Johanna.

Intresset för sake har på senare år växt och idag återfinns drycken på finkrogar men också på små “hål-i-väggen”-sushibarer. På restaurang vRÅ finns ett stort utbud och ett genuint intresse. Om Johanna får bestämma blir nästa steg att gå WSET level 3 Award in Sake. Kursen anordnas av Vinkällan Sverige tillsammans med Åke Nordgren, VD för Akebono som är Sveriges största importföretag för japansk dryck och en av Europas främsta experter inom området. Följaktligen innebär kursen unik kunskap och gör vRÅ till en av de främsta restaurangerna i landet gällande japansk sake.

vRÅ arbetar med en klar hållbarhetsprofil, vilket även genomsyrar deras dryckessortiment. På menyn finner du både ekologiska men också biodynamiska alternativ utan onödiga tillsatser. Av uppenbarliga skäl är det svårt att erbjuda närproducerade viner och sake men hos de alkoholfria alternativen finns såväl närproducerad äppelmust som råsaft på havtorn. Utöver ett stort ekologiskt utbud vill restaurangen även främja starka kvinnor inom branschen. Johanna väljer gärna att arbeta med kvinnliga vinmakare och gillar att de blir allt fler i det annars relativt mansdominerade yrket.

På vRÅ möts Sverige och Japan där man lyckats kombinera det bästa av två världar. Med svenska ingredienser tillsammans med japanska smaker och tekniker skapas unika mat och dryckesupplevelser med finkänslig finess. För att smaka på sake och dessutom få höra kunskapen bakom rekommenderas ett besök på restaurang vRÅ.

För att boka bord på vRÅ besök www.restaurangvra.se

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda Bar & Grill och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Nyckelord

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

NU INVIGS JULEN ENLIGT TRADITION I GÖTEBORG16.11.2018 11:31:26Pressmeddelande

Idag den 16 november invigs julen enligt tradition på Drottningtorget i Göteborg när den gigantiska julrosetten tänds till tonerna av Göteborgs Gospelkör. Likt i fjol visas Faktums nya julkalender upp, i år med temat "Barn skriver om hemlöshet". I kalendern lyfts det berättelser om hemlöshet som är skrivna av barn. Några av dessa berättelser kommer att läsas upp av barn under evenemanget. Stadens alla invånare välkomnas återigen på en julfika med glögg och pepparkakor.

MED NYA UNDERKLÄDER SKA HAN VINNA THE WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIP1.10.2018 16:38:07Pressmeddelande

Snart kan det finnas två världsmästare under det gamla posthusets tak. Joel Konza som tidigare i vår blev ”Årets Bartender 2018” åker nästa vecka till Tallin för att representera Sverige i ”The world cocktail championship”, som anordnas årligen av international bartender association. Joel kommer att tävla i kategorin ”sparkling wine”, där har han tagit fram en drink som han valt kalla Jenny Lind, efter operasångaren från 1850-talet som bär samma namn som gatan han bor på i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum