Umeå kommun

Restaurangbranschen och Maja Beskowgymnasiet är på gång!

Dela

Maja Beskowgymnasiet har anställt Nazim Imeri som projektledare inför nystarten av Re-staurang- och livsmedelsprogrammet hösten 2022. – Intresset för restaurangutbildningen är stort bland åk 9-eleverna i Umeå med omnejd. Många elever har blivit mycket positivt inställda när de fått veta att utöver att utbildningen är rolig och innehåller många praktiska moment ger den även grundläggande högskole-behörighet, säger Nazim Imeri, som representerade restaurangutbildningen när cirka 1800 elever var på besök på skolan under skolbesöksveckan i november 2021.

Umeå har ett rikt restaurangliv och därmed ett stort behov av kunnig och anställningsbar personal. Restaurangbranschen i Umeå är mycket engagerade i och positivt inställda till utbildningen.
– Det finns alltid behov av kunnig personal i vår bransch. Vi samarbetar gärna med skolan för att se till att utbildningen håller en riktigt hög nivå, säger Peter Stenmark, ägare av Köksbaren i Umeå.

Målsättningen är att Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Maja Beskowgymnasiet ska bli den bästa restaurangutbildningen i Sverige.

I slutet av januari livesänds en digital informationskväll från Köksbaren i Umeå. Då finns det möjlighet för elever i årskurs 8 och 9 samt deras vårdnadshavare att få ta del av en presentation av Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Mer info kommer att finnas på skolans webbplats www.umea.se/maja i början av vecka 4.

Elever som går i årskurs 9 har dessutom möjlighet att anmäla sig till PRASO. Då får de besöka skolan för att få mer information om programmet. PRASO-anmälan görs via skolans webbplats: www.umea.se/maja

Ansökan till programmet har öppnat
Ordinarie sökperiod är 11 jan-10 feb och omvalsperioden är 14 april-3 maj. Ansökan görs via www.gymnasieantagningen.nu

För mer information kontakta:
Sten Persson,
samordnare, Umeå kommun
076-147 80 87
sten.persson@umea.se

Jonas Stenlund
rektor, Maja Beskowgymnasiet
070-616 24 17
jonas.stenlund@umea.se

Nazim Imeri
projektledare för implementeringen av restaurangutbildningen på Maja Beskowgymnasiet
073-693 00 13
nazim.imeri@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum