Enköpings kommun

Restauranger behöver inte längre stänga klockan 20.30 på grund av förbudet att servera alkohol

Dela

Enköping är en av de kommuner som bestämt sig för att restaurangerna inte längre behöver utrymma sina lokaler efter klockan 20.30. Detta för att minska smittspridningen.

Regeringens förbud mot att servera alkoholdrycker efter klockan 20.00 har förlängts med minst en vecka. Tidigare har restauranger med serveringstillstånd varit tvungna att stänga lokalerna klockan 20.30 för att sedan få återöppna igen klockan 21.30.

I Enköpings kommun har det beslutats att lokalerna inte längre behöver utrymmas. Efter klockan 20.30 kan restaurangen övergå till servering av mat, alkoholfria alternativ och folköl fram till dess att serveringstiden enligt respektive serveringstillstånd är slut. Detta görs för att minska smittrisken, då gästerna sitter kvar under ordnade former istället för att alla först ska ta sig ut samt senare in igen.

Rumsservering och servering ur minibarer på hotellrum omfattas inte av förbudet. De verksamheter som bara har folkölsservering omfattas inte heller.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum