Ticket

Restips: Europas bästa julmarknader

Dela

Inför julen slår Europas vackra julmarknader upp, och många svenskar visar intresse för att besöka en julmarknad. För att snabbt komma i rätt stämning inför annalkande firande rekommenderas ett besök till Lübeck, Berlin, London, Wien, Köpenhamn – eller kanske titta österut mot prisvärda, mysiga Tallinn.

- Det är roligt att se att Europas julmarknader intresserar alla typer av svenska resenärer. Få saker är så mysiga och stämningsfulla som att strosa runt på ett juldekorerat torg fullt av stånd med vackra hantverk, kanske med en kopp glühwein i handen. säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. – Dessutom är det ett skönt sätt att få en del av julklapparna avklarade!

För att besöka någon mysig julmarknad behöver du inte resa långt – de flesta mest kända marknaderna ligger i norra eller mellersta Europa. En av de mest ansedda julmarknaderna är den i Tallinn, med start den 15 november, som också är en av de äldsta julmarknaderna i Europa. Den allra äldsta julmarknaden finns dock i franska Strasbourg, som pågår från den 22 november fram till årsskiftet. Eftersom Strasbourg ligger nära den tyska gränsen fylls denna gamla traditionella julmarknad av både franska och tyska inslag, och det är lätt att hitta ätbara minnen att ta med hem.

En annan av de riktigt gamla julmarknaderna i Europa är Tysklands mest klassiska – julmarknaden i Lübeck. Här ligger fokus både på vackra konsthantverk, men också en sagovärld inspirerad av Bröderna Grimms sagor. Lübecks status som marsipanens huvudstad gör att du varken behöver gå hungrig när du besöker julbodarna, eller resa hem tomhänt.

Europas julmarknader 2019 (ett urval)

 • Basel: 28 november – 23 december
 • Berlin: har många olika julmarknader, men de flesta öppnar den 25 november och håller öppet fram till mellandagarna
 • Bologna: slutet av november – början av januari
 • Bryssel: 29 november – 5 december
 • Budapest: 23 november – 1 januari
 • Colmar: 22 november – 29 december
 • Galway: 22 november – 22 december
 • Hamburg: 26 november – 30 december
 • Krakow: 29 november – 26 december
 • Köpenhamn: 16 november – 5 januari
 • London: 21 november – 5 januari
 • Lübeck: 25 november – 30 december
 • Paris: flera marknader, öppnar i början av december
 • Poznan: 16 november – 21 december
 • Prag: 30 november – 6 januari
 • Riga: 30 november – 7 januari
 • Strasbourg: 22 november – 30 december
 • Tallinn: 15 november – 7 januari
 • Vilnius: 30 november – 7 januari
 • Warszawa: 22 november – 6 januari
 • Wien: flera marknader, från den 16 november – mellandagarna/början av januari

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Maximera ledigheten i jul – mest populära resmålet19.11.2019 11:19:48 CETPressmeddelande

De röda dagarna under årets jul- och nyårsledighet infaller mycket fördelaktigt för alla arbetstagare. Många svenskar passar på att ta långledigt, flyr eventuell julstress och firar istället julafton utomlands. Mest populära resmålet för ett julfirande utomlands är Gran Canaria, följt av Phuket. Teneriffa och Krabi ökar dock antalet resebokningar mest, enligt färsk statistik från Ticket.

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Thailand nära att gå om Spanien som mest populära semesterland6.11.2019 11:00:00 CETPressmeddelande

Sommarvädret 2019 motsvarade inte många svenskars förväntningar, och resebokningarna ökade kraftigt med 23,5 procent jämfört med den varma sommaren i fjol. Inför vintern är antalet resebokningar i linje med föregående år, men många passar på att utnyttja den fördelaktiga julledigheten för att ta en extra lång semester och åka till mer långväga resmål än tidigare. Thailand ökar, och är nu nära att bli det mest populära semesterlandet i vinter – en position som Spanien, med Kanarieöarna som största dragplåster, har haft i decennier. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum