Avesta kommun

Restriktioner för besök vid Avesta kommuns boenden

Dela

När besöksförbudet på landets äldreboenden upphävs första oktober kommer stor restriktivitet gälla för besök vid Avesta kommuns särskilda boenden.

Det gäller för både särskilda boenden för äldre och gruppboenden LSS.
Avesta kommun följer Folkhälsomyndigheten, Region Dalarna och Smittskydd Dalarnas rekommendationer vilka omprövas vecka för vecka.

För Avesta kommun gäller från första oktober att besökare ska hålla avstånd till såväl personal som andra boenden på det boende man besöker. Alla besök ska även fortsättningsvis förbokas.
Självklart ska också besökaren vara symptomfri.

Omsorgsstyrelsen har fattat beslut om rutiner för besök:

  • Antal besök begränsas till 1st besökare per brukare. Besöket maximeras till 1 timme per gång. (Individuella undantag kan förekomma)
  • Besöket måste boka tid. Besökaren ska mötas upp utanför enheten. Personal följer besökaren till och från brukaren.
  • Besöket får endast ske på rummet eller i brukarens lägenhet, alternativt utomhus
  • Personal måste kunna kontrollera att besökaren är frisk. Verksamheten ska se till att det finns handsprit och möjlighet till handtvätt.

- Vi anser att det är av stor vikt att våra rekommendationer är tydliga och ett ger stöd för alla, både boenden och personal, för att underlätta mottagandet av besökare, säger omsorgsstyrelsens ordförande Sussie Berger.

För ytterligare information kontakta:

Sussie Berger 0226- 64 53 86                    Anna Nurmilehto 0226-64 58 59
Ordförande omsorgsstyrelsen                   Vård och omsorgschef

Nyckelord

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Kommuner och företag värnar Godstråket genom Bergslagen4.9.2020 10:14:47 CESTPressmeddelande

Kommuner och företag längs Godsstråket genom Bergslagen tror på en god framtid i stråket. Därför går de nu ut i en gemensam skrivelse till berörda regioner, kollektivtrafiknämnder, Trafikverket och Tåg i Bergslagen med en vädjan om att tillsammans förbättra förutsättningarna för att både personer och gods ska kunna resa på stråket. Risken är annars stor att framför allt persontrafiken skärs ner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum