Linköpings kommun

Resurser ska endast gå till insatser som ger goda resultat för Linköpingsbornas bästa

Dela

Linköpingsbor som är i behov av omsorgsstöd och hjälp ska få det och då finns det inte utrymme för att resurser läggs på insatser som inte leder fram till goda resultat för Linköpingsbornas bästa. Därför fokuserar Allians för Linköping på tydligare uppföljning av insatser, effektivare arbete samt utvärdering av kommunens omsorgsarbete i social- och omsorgsnämndens internbudget.

Allians för Linköpings budget för social- och omsorgsnämndens arbete under 2021 fokuserar på effektivare omsorgsarbete samt kortare väntetider. Enheter som arbetar inom samma område ska inte arbeta separat utan samarbeta i större utsträckning alternativt läggas samman till en enhet. Fokus kommer också ligga på att hantera det ekonomiska läget och se till att resurser inte hamnar utanför nämndens uppdrag. Det finns inte ekonomiskt utrymme att hantera områden som ligger utanför nämndens ansvarsområde när barn och vuxna väntar på att få sitt beslut verkställt.

– Det är oerhört viktigt i tider som dessa att varje skattekrona går till rätt insatser. Linköpings kommuns omsorgsarbete ska alltid hålla hög kvalitet och ge resultat. Vi har inte råd att satsa på insatser som inte ger goda resultat, säger Annika Krutzén (M).

Kommunens stöd till ungdomar som har hamnat, eller är på väg att hamna, snett i livet måste också effektiviseras så att resurser läggs där de gör mest nytta. Genom att satsa mer på förebyggande åtgärder men också ställa högre krav på resultat av den vård som ges, kan både behövande ungdomar få hjälp och stöd tidigare och de stigande kostnaderna för HVB minska. Här krävs både kortsiktiga åtgärder och långsiktiga.

Allians för Linköping prioriterar också arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck som föreslås både utvecklas och breddas.

Beslut om internbudgeten tas 21 oktober 2020.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum