Retriever

Retriever får tillgång till Facebook topic data genom samarbete med DataSift

Dela

Retriever kan nu erbjuda kunder i hela Skandinavien tillgång till världens intressantaste källa till konsumentbeteenden. I samarbete med DataSift kommer Retriever förse sina kunder med djupgående insikter i vad Facebooks 1,55 miljarder medlemmar delar och engagerar sig kring på den sociala plattformen.

- Vi ser fram emot att med Facebook topic data kunna ge våra kunder värdefulla insikter om delar av deras verksamhet, som exempelvis produkter, kampanjer, konkurrenter och branschfrågor i allmänhet. Integriteten för varje Facebook-medlem är skyddad och all data är anonymiserad, men ändå ger innehållet insikter tack vare att vi får fram demografisk data som kön, åldersgrupp och plats, säger Robert Söderling, VD på Retriever.

Facebook topic data är aggregerad innehållsdata om specifika aktiviteter, evenemang, varumärken, trender och ämnen som människor delar på Facebook. DataSift är för närvarande det enda företag som kan ge tillgång till Facebook topic data, som tidigare har varit begränsad.

- På DataSift är vårt mål att göra det möjligt för företag över hela världen att ta del av den rika mängd uppgifter som nu finns tillgänglig, och på så sätt kunna fatta välgrundade affärsbeslut genom de insikter som kan hämtas från denna data. Jag är glad att Retriever samarbetar med oss för att ge sina kunder i Skandinavien en större förståelse för sin publik på Facebook, på ett säkert sätt för användaren, säger Tim Barker, VD på DataSift.

Retriever samlar in och analyserar information från print och webb-baserade nyhetskällor, inklusive TV och radio. Detta ger en allmän bild av vad folk engagerar sig i, delar och tar del av via redaktionella medier. Sociala medier-data samlas också in från olika kanaler som Twitter, Instagram, bloggar och forum, bland många andra källor. Men när det kommer till insikter och perceptioner, hur engagemang ser ut demografiskt, har tillförlitlig data länge saknats. Detta gäller i synnerhet för Facebook, som under de senaste åren haft den mest kraftfulla och eftertraktade datan bland alla sociala medier. De möjligheter som Facebook topic data ger är mycket efterlängtad av marknadsförare och varumärken.

- Tillgång till vad folk delar och engagerar sig kring på Facebook har länge ansetts vara den heliga graalen. Så Facebook topic data ger Retriever en enorm möjlighet att kunna ge den inblick och insikter till kunder som vill ha en komplett bild av sin publik, säger Robert Söderling, VD på Retriever.

Nyckelord

Kontakter

Om

Retriever
Retriever
Birger Jarlsgatan 6B
114 34 Stockholm

08-546 121 00http://www.retriever.se

Om Retriever
Vi är Nordens ledande leverantör av mediebevakning, verktyg för redaktionell research, medieanalys och företagsinformation. Vi ger dig snabb tillgång till all relevant information från tidningar, magasin, radio, tv, web och sociala medier. Retriever ägs av TT och Norska NTB.

Följ Retriever

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Retriever

En avslagen avtalsrörelse på Twitter?9.3.2017 09:48Nyheter

För andra året i rad befinner sig Sverige i en brinnande avtalsrörelse där många tunga avtal ska omförhandlas. I förhandlingsspelet blir medierna en viktig arena där olika aktörer försöker skapa ett bättre förhandlingsläge och etablera sin syn på hur verkligheten bäst ska beskrivas. En plats där slagorden ofta duggar extra tätt är Twitter. Det kunde Retriever tydligt se när vi utvärderade avtalsrörelsen 2015/16. Så vad händer på Twitter i årets avtalsrörelse? Ja inte alls lika mycket, konstaterar vår medieanalytiker Ulla von Lochow. Antalet inlägg (under hashtagen #avtal17, #avtal2017 och i användandet av ordet avtalsrörelse) har halverats jämfört med förra gången. Jämför vi perioden oktober till februari under de två avtalsrörelserna har det bara skrivits drygt hälften så många inlägg i årets (från 18 600 till 9 500). Antalet Twitterkonton som deltar i samtalet har också mer än halverats (från 3 400 till 1 600). Vad är det som har hänt? Ett definitivt svar här kan vara svårt att ge. K

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum