Stockholms stad

Revisorskollegiet utser Anette Carlstedt till ny stadsrevisor

Dela
Anette Carlstedt kommer närmast från Region Stockholms revisionskontor där hon är biträdande revisionsdirektör. Anette tillträder som stadsrevisor den 15 augusti.

– Jag är väldigt glad över att få möjlighet att arbeta som stadsrevisor i Stockholms stad. Staden är en stor och komplex organisation som hela tiden förändras i takt med omvärlden. Revisorerna är ett viktigt demokratiskt instrument för medborgarnas kontroll och insyn i stadens verksamheter och vi på kontoret ska ge våra förtroendevalda revisorer bra underlag för sina bedömningar. Men vi ska också arbeta främjande och bidra till framtidens Stockholm. Jag ser fram emot att tillsammans med de förtroendevalda revisorerna och kontorets medarbetare arbeta för en synlig revision som medverkar till stadens utveckling, säger Anette Carlstedt.

Stadsrevisionen är ett kommunalt demokratiskt kontrollinstrument med uppdrag att årligen granska all kommunal verksamhet som bedrivs av nämnder, bolag och stiftelser. Stadsrevisionen är ett samlingsnamn för 20 förtroendevalda revisorer, revisorskollegiet och revisionskontoret.

Vid frågor, kontakta:

Bosse Ringholm, ordförande revisorskollegiet,

E-post: bosse.ringholm@stockholm.se

Telefon: 08-508 29 430

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms nya landmärke för kultur och evenemang är döpt2.6.2023 07:28:35 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagen togs ett spadtag, och scenen i Gasklocka 2 döptes till Gasometer. När den öppnar hösten 2026 kommer den stora scenen att rymma 1 750 platser för sittande publik och med stående publik kan Gasometer ta emot 2 300 personer. Samtidigt namngavs också restaurangen och evenemangsplatsen på scenbyggnadens tak. Den kommer att heta Dome och anspelar på den rymdkänsla det kommer att bli med 17 meter upp till Gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1 000 gäster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum