RF/SISU

RF välkomnar lagförslag mot matchfixning

Dela

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning och som skulle innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten.

Foto: RF FRI ATT ANVÄNDA
Foto: RF FRI ATT ANVÄNDA

– Det är mycket glädjande att regeringen förstärker arbetet mot matchfixning som är ett av de största hoten mot idrotten. Det har varit ett arbete i motvind under lång tid och nu ser vi ett ljus i tunneln, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

I lagrådsremissen som regeringen presenterade idag föreslås bland annat att idrottsförbund ska få behandla personuppgifter inom ramen för arbetet mot matchfixning. Samt att möjligheterna för, och kraven på spelbolag att dela information vid misstanke om matchfixning ökar.

– De goda aktörer som har velat samverka i arbetet mot matchfixning har varit bakbundna av lagstiftningen. Med de förändringar som regeringen nu föreslår så kommer handfängslen tas bort och vi kan tillsammans jaga rätt på de som förstör vår idrott. Jag är övertygad om att vi kommer få se fler fällande domar och långa avstängningar framöver, säger Björn Eriksson

Förslagen föreslås träda i kraft 1 juli 2023.

Här kan du läsa lagrådsremissen (länk)

För mer information kontakta

Björn Eriksson
ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Bilder

Foto: RF FRI ATT ANVÄNDA
Foto: RF FRI ATT ANVÄNDA
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

43 procent av idrottsföreningar i storstäder och storstadsnära kommuner har brist på tid och plats - tvingas säga nej till nya medlemmar  31.5.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

43 procent av idrottsföreningarna i storstäder och storstadsnära kommuner uppger att de har stort behov av fler tider och fler ytor att idrotta på. Störst är problemet för de idrotterna med stor barn- och ungdomsidrott. En konsekvens är att alla som vill inte kan idrotta när föreningarna säger nej till nya medlemmar på grund av brist på tid och plats. Dessutom upplever nästan 50 procent av idrottsföreningarna över hela landet att det finns ett stort renoveringsbehov.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum