Bingolotto

Rickard Olsson lämnar BingoLotto

Dela

Rickard Olsson lämnar BingoLotto Rickard Olsson lämnar uppdraget som programledare för BingoLotto. Lotta Engberg tar över säsongen ut. – Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, säger Rickard.

Foto: Mathias Otterberg
Foto: Mathias Otterberg

Rickard Olsson har under våren dragits med en förkylning som inte vill ge med sig och därmed följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma vid minsta symtom och att stå över resor som inte är absolut nödvändiga.

– Det har självklart varit påfrestande psykiskt att inte kunna bidra som man önskar. Jag har dock under veckan testats negativt för coronaviruset och det känns skönt. Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, säger Rickard och fortsätter:

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar (2005–2009, 2018–2020). Nu ska jag först återhämta mig, ta hand om mina närmaste och sedan titta framåt. Det känns kanon att Lotta, som gör BingoLotto superbra, kan köra resten av programmen under våren.

 Hans Sahlin, vd på Folkspel:

– Vi tackar Rickard för de insatser han bidragit med under ett antal år, inte minst till förmån för föreningslivet. 

Under de program som återstår under våren kommer Lotta Engberg, som vikarierat för Rickard de fyra senaste programmen, att leda söndagssändningarna i TV4.

För mer information:

Hans Sahlin, vd Folkspel

073-818 12 00

hans.sahlin@folkspel.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Mathias Otterberg
Foto: Mathias Otterberg
Ladda ned bild

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum