Vårdföretagarna

Riksdagens nej bäddar för vettig diskussion om framtidens välfärd

Dela

- De senaste årens välfärdsdebatt har bakbundits av Reepalu-utredningens snäva synsätt och regeringsföreträdares mytspridning. Nu när det hårt kritiserade förslaget till vinstbegränsning röstats ner i riksdagen kan vi äntligen börja fokusera på välfärdens verkliga utmaningar, säger Håkan Tenelius, Vårdföretagarna.

Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef

- Vinstfrågan har på ett cyniskt sätt använts i debatten för att skyla över verkliga problem i välfärden. Allmänheten har getts bilden av att ett stopp för vinstutdelning skulle ge mer välfärd för pengarna, fler sjuksköterskor i vården, mer tid i hemtjänsten, färre vårdskador och högre löner. Nu har partierna chansen att sansa den viktiga debatten om välfärdens framtid, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef Vårdföretagarna.

Vårdföretagarna har i ett valmanifest listat de mest akuta frågorna där privat driven vård och omsorg vill bidra till lösningarna. Nedan de viktigaste och här finns förslagen i sin helhet.

1. Hur kan kvaliteten säkras och utvecklas i vård och omsorg, t ex så att offentlig vård och omsorg når lika bra kvalitet som levereras av privata utförare.
2. Hur löser vi gemensamt kompetensbristen inom vård och omsorg.
3. Hur kan vi gemensamt bygga bort bristen på äldreboendeplatser. Privata företag bidrar redan med att bygga nya äldreboenden och ska vara en självklar partner till kommunerna i det arbetet. 

För mer information:
Anders Manell, presschef, 070-314 57 29

Bilder

Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Ladda ned bild

Om

Vårdföretagarna
Vårdföretagarna
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.vardforetagarna.se

Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftform. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag med ungefär 100 000 årsanställda.

Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv. Föreningen arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Vi tillvaratar de privata vårdföretagens intressen och förbättrar den privata vårdens förutsättningar. 
Läs mer på www.vardforetagarna.se

Följ Vårdföretagarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdföretagarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum