RF/SISU

Riksidrottsförbundet kommenterar frågan om bidragstak

Dela

På Riksidrottsmötet som är Riksidrottsförbundets stämma röstades i helgen igenom en motion om ett tak i Riksidrottsförbundets stödsystem från och med 2022 som innebär att inget specialidrottsförbund får erhålla mer än 10 procent av stödet till specialidrottsförbunden. Svenska Fotbollförbundet har idag presenterat en åtgärdslista med anledning av helgens beslut.

-          Det är en tråkig utveckling. Riksidrottsstyrelsen var emot förslaget om att återinföra bidragstaket. Men en majoritet av medlemmarna röstade mot Riksidrottsstyrelsens förslag, säger Björn Eriksson ordförande i Riksidrottsförbundet.

Mellan 2012 och 2019 har bidragstaket använts för att fördela statens stöd till idrottsrörelsen. 2019 fastställdes nya principer för RF-bidragen av en enhällig RF-stämma och då togs det tidigare bidragstaket bort.

-          Vi kommer nu att analysera konsekvenserna av detta beslut och föra samtal med våra förbund. Vikten av en sammanhållen idrottsrörelse kan inte nog betonas, säger Björn Eriksson.

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum