RF/SISU

Riksidrottsstyrelsen påkallar ändring av tävlingsbestämmelse

Dela

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att påkalla ändring av Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser så att krav på att medlemsförening måste tillhöra ligaorganisation för att delta i förbundsserien Hockeyettan tas bort. Ändringen ska vara genomförd senast den 15 augusti 2022.

– Riksidrottsstyrelsen anser att tävlingsbestämmelsen är olämplig och styrelsen behöver då agera enligt det uppdrag Riksidrottsstyrelsen har getts av dess medlemmar. Det är inte något ovanligt att Riksidrottsförbundet påkallar ändring i medlemsförbunds stadgar och tävlingsregler. Det som är ovanligt är att de krävs ett beslut från Riksidrottsstyrelsen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Enligt 11 kap. 2 § 2 stycket RF:s stadgar har Riksidrottsstyrelsen rätt att påkalla ändring av specialidrottsförbunds stadgar och tävlingsregler om de strider mot RF:s stadgar eller på annat sätt anses vara olämpliga. Riksidrottsstyrelsens beslut gällande Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelse grundar sig i Riksidrottsnämnden, RIN, tidigare bedömning att bestämmelsen tillsammans med övriga strukturer gällande ligaföreningen Hockeyettan strider mot gällande rätt.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum