Familjebostäder

Rinkebystråket nära helt uthyrt

Dela

Familjebostäder närmar sig en hundraprocentig uthyrningsgrad på Rinkebystråket. Hyresgästmixen breddas nu med verksamheten Återbruket, en miniåtervinningscentral med fokus på återbruk och återvinning. I och med det är hela 97 procent uthyrt.

Rinkebystråket i centrala Rinkeby. Foto: Familjebostäder
Rinkebystråket i centrala Rinkeby. Foto: Familjebostäder

Från och med juni i år kommer 3765 kvadratmeter att vara uthyrt på Rinkebystråket, vilket motsvarar 97 procent av lokalerna. Stockholm Vatten och Avfall tillträder en lokal på 257 kvadratmeter vilket ger en vakansgrad på ynka 3%.

– Det är fantastiskt kul att vårt gedigna arbete har visat resultat. Med snart full uthyrning får vi ett levande stråk som bidrar till ett tryggare och mer attraktivt Rinkeby, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd samt ordförande för Familjebostäder.

– Nu välkomnar vi en riktigt hållbar hyresgäst till Rinkeby, säger Samra Tesfai, lokalförvaltare på Familjebostäder. Återbruket har en viktig inriktning som gynnar både människors plånböcker och vår gemensamma miljö.

Återbruket kommer till Rinkeby
I mitten av juni öppnar Återbruket på Rinkebystråket – en miniåtervinningscentral där man kan lämna, hämta, fynda och laga saker. Återbruket kommer att husera i en lokal om 257 kvadratmeter och tillträder preliminärt den 14 juni. Samma koncept finns sedan tidigare i Skärholmen och bakom satsningen står Stockholm Vatten och Avfall.

Ny inriktning ökar uthyrning
Sedan januari 2020 har Familjebostäder arbetat med en ny inriktning för Rinkebystråket, där fokus har legat på att hitta hyresgäster vars verksamheter kan bära sig långsiktigt genom till exempel offentlig finansiering. Trots tuffa tider har nya hyresgäster tillträtt löpande och för ett år sedan var redan 93 procent uthyrt.

Fakta Rinkebystråket
Invigning: september 2016
Antal lokaler totalt: 29
Antal tomma lokaler: 1
Antal kvadratmeter uthyrt: 3765 (97 %)
Antal kvadratmeter vakant: 135 (3 %)
Ny inriktning sedan 2020: en välfungerande stadsdelsgata med ett innehåll som kommer Rinkebyborna till nytta. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Rinkebystråket i centrala Rinkeby. Foto: Familjebostäder
Rinkebystråket i centrala Rinkeby. Foto: Familjebostäder
Ladda ned bild
Foto: Carl Bredberg
Foto: Carl Bredberg
Ladda ned bild
Foto: Simon Gate
Foto: Simon Gate
Ladda ned bild
Foto: Simon Gate
Foto: Simon Gate
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum