CUPRA Sverige

Robert Dahlgren historisk STCC-trippelsegerare på Ring Knutstorp

Dela

CUPRA Dealer Team - PWR Racing-föraren Robert Dahlgren studsade tillbaka efter en tyngre hemmatävling i Skellefteå för fem veckor sedan till kvalvarvrekord, dubbla pole positions och trippelseger på Ring Knutstorp i Skåne.

"Helgen var helt magisk. Vi hade bra fart i det torra kvalet i fredags, men när regnet kom till racen hade vi en superbra bil. Allt har gått magiskt bra. Jag upprepar magiskt hela tiden, men så känns det att få vinna tre race.", säger Robert Dahlgren.

I ett regnigt Skåne blev Robert Dahlgren historisk som den första förare i STCC-historien att ta över 50 segrar med sin seger i race två. Seger 51 kom senare under eftermiddagen.

"I race två kunde jag knyta ihop säcken och ta min 50:e seger i STCC. Det är en superbra bil och ett superbra team som gjort detta möjligt. Från seger 35 till nu har det gått väldigt fort, och det är tack vare PWR Racing som gett mig en fantastisk bil och ett fantastiskt team att jobba med.", säger Robert Dahlgren.

Axel Bengtsson hade sin bästa STCC-helg hittills där han kvalade trea och kunde sedan omvandla det till sin första pallplats i race två med en tredjeplats.

"Det var min första pallplats i en bil någonsin, och även i STCC. Det känns väldigt, väldigt bra, speciellt att stå på pallen tillsammans med Robert. Överlag en väldigt solid helg med bra poäng, där vi gjort nästan allt enligt plan. Det känns väldigt bra inför kommande race.", säger Axel Bengtsson.

Robert Dahlgren har kopplat greppet om ledningen i förarmästerskapet efter sin fullpoängare, med 32 poängs marginal till tvåan Oliver Söderström. Axel Bengtsson ligger sjua i tabellen och klättrar till andraplatsen i juniormästerskapet, 18 poäng bakom Söderström.

CUPRA Dealer Team - PWR Racing övertar också ledningen i teammästerskapet, 21 poäng före Lestrup Racing Team och 41 poäng före Brink Motorsport.

"En helt fantastisk helg för hela teamet, där vi levererar på absolut högsta nivå. Robert gör en historisk insats med tre raka segrar och visar verkligen sina mästartakter. Jättekul för Axel att få ta sin första pallplats, och han tagit ett klart steg framåt i helgen. Men denna tävling i ryggen tar vi nu sats för att fortsätta på den inslagna vägen på Gelleråsen.", säger Marcus Ekström.

Närmast väntar Kanonloppet på Gelleråsen Arena i Karlskoga den 19-20 augusti.

Resultat Knutstorp

Race 1

Race 2

Race 3

Poängställning

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum