CUPRA Sverige

Robert Dahlgren säkrar tre STCC-pallplatser i tuff Anderstorp-helg

Dela

Robert Dahlgren trotsade tuffa förutsättningar i årets näst sista STCC TCR Scandinavia-helg på Anderstorp med ösregn och tung bil till tre pallplatser och en solid mästerskapsledning inför finalen.

"Det har varit en händelserik och bra helg med tre pallplatser av tre möjliga. Jag är speciellt nöjd med sista tävlingen där jag körde upp mig från sjätte till andra plats. Vi har en okej marginal inför finalen, men vi kommer att få kämpa hårt om titeln och det är vi utan tvekan redo för.", säger Robert Dahlgren.

Axel Bengtsson imponerade med näst snabbaste tid i kvalet, trots att han aldrig tidigare kört på Anderstorp-banan, och följde upp det med tre topp fem-placeringar, något som gör att han nu leder Junior-SM.

"Vi lyckades ta bra resultat när det väl behövdes och jag är absolut nöjd med helgen på Anderstorp. Målsättningen var att ta över ledningen i juniormästerskapet och det har vi lyckats med. Nu är jag otroligt taggad inför min första STCC-final på Mantorp.", säger Axel Bengtsson.

CUPRA Dealer Team - PWR Racing har tack vare helgens resultat tagit över ledningen i teammästerskapet inför STCC Grande Finale på Mantorp Park den första oktober.

"Vi har fått kämpa hårt för resultatet i helgen och Robert såväl som Axel har levererat på topp under tuffa förhållanden. Förutsättningarna inför finalen är bra och nu har vi ett hårt arbete att förbereda oss för vad som kommer att bli en av de tuffaste avslutningarna på många år.", säger Marcus Ekström, teamchef PWR Racing.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum