CUPRA Sverige

Robert Dahlgren segrar och utökar STCC-ledningen på Gelleråsen

Dela

CUPRA Dealer Team - PWR Racing-föraren Robert Dahlgren segrade på Gelleråsen Arena och utökade ledningen i mästerskapet inför de avslutade två tävlingshelgerna.

"Sista tävlingen var helt fantastisk, teamet gav mig en perfekt bil som gjorde att jag kunde kontrollera tävlingen från start till mål. Vi hade lite strul i andra tävlingen, men trots det lyckats vi utöka ledningen i mästerskapet vilket var målsättningen för helgen.", säger Robert Dahlgren.

Axel Bengtsson snuddade vid ännu en pallplats i andra tävlingen där han korsade mållinjen som fyra och har tagit in viktiga poäng i juniormästerskapet där han bara är åtta poäng från ledning.

"Det har totalt sett varit en helt ok helg för min del. Bäst var att vi minskade avståndet till ledningen i juniormästerskapet och det lovar gott inför årets avslutande tävlingar.", säger Axel Bengtsson.

I teammästerskapet har PWR Racing utökat sin ledning till 25 poäng inför den näst sista tävlingen som körs på klassiska F1-banan Anderstorp den 10-11 september.

"Det har varit en utmanande helg som alla i teamet har hanterat på bästa möjliga sätt. Trots att det bitvis såg tufft ut har vi lyckats utöka ledningen i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet och det är som alltid vår huvudmålsättning.", säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

Resultat Gelleråsen Arena

Race 1

Race 2

Race 3

Poängställning

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum