Svenska Judoförbundet

Robin Pacek utslagen ur OS i jämn match mot världsettan

Dela

Efter två vinster i de inledande matcherna på OS ställdes Robin Pacek i åttondelsfinalen mot världsettan och regerande världsmästaren Matthias Casse från Belgien. Det blev en jämn match där både Pacek och Casse tog poäng i ordinarie tid och matchen fick avgöras i golden score. Även där var det mycket jämt men till slut lyckades Casse få in ett kast på en trött Robin Pacek. En bra insats av Robin Pacek, men som tyvärr inte räckte hela vägen och Pacek är utslagen ur OS.

Robin Pacek (i blått) mot Matthias Casse på Doha Masters 2021. Foto Marina Mayorova.
Robin Pacek (i blått) mot Matthias Casse på Doha Masters 2021. Foto Marina Mayorova.

Robin Pacek inledde dagen med en övertygande vinst mot Housni Thaoubani från Komorerna genom fasthållning. Därefter väntade Alain Aprahamian från Uruguay i en långdragen match fick avgöras i golden score, där Pacek till slut lyckades avgöra genom ett kast.

I åttondelsfinalen väntade tuffast möjliga motstånd i form av världsettan och nyblivne världsmästaren Matthias Casse från Belgien. Inför matchen hade de båda mötts tre gånger tidigare där Robin Pacek vunnit två av dessa - båda gångerna på kontring. Det märktes i matchen att världsettan Casse hade respekt för Pacek och inte vågade gå in för fullt i flera av sina kastförsök.

Robin Pacek inledde matchen bäst genom att tidigt ta den första poängen på ett kast. Det kvitterade sedan belgaren genom att också kasta Pacek och det stod lika. Det blev en fartfylld och intensiv match med flera försök från båda sidor och matchen fick till slut avgöras i golden score. Efter dryga tre minuter in i golden score lyckades till slut Casse avgöra matchen mot en trött Robin Pacek.

En mycket stark insats av Robin Pacek som tyvärr ändå inte räckte hela vägen. Förlusten i åtteondelsfinalen innebär att Robin Pacek är utslagen ur OS med två matchvinster i bagaget.

Fler svenska medaljchanser

I morgon 28 juli är sista chansen för Sverige att ta en OS-medalj i judo i Tokyo. Då tävlar den nyblivne VM-bronsmedaljören och OS-femman från Rio Marcus Nyman (-90 kg) och EM-bronsmedaljören från 2019 Anna Bernholm (-70 kg).


04.00-07.30 kval
10.00-12.40 återkval, semifinaler, bronsmatcher och finaler.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Robin Pacek (i blått) mot Matthias Casse på Doha Masters 2021. Foto Marina Mayorova.
Robin Pacek (i blått) mot Matthias Casse på Doha Masters 2021. Foto Marina Mayorova.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Judoförbundet
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans gata 7
754 60 Uppsala

+46 (0)18-430 05 10http://www.judo.se

Svenska Judoförbundet (SJF) är en medlemsstyrd organisation som består av ca 20 000 medlemmar organiserade i omkring 160 klubbar. Svenska Judoförbundet verkar för att utvecklingen inom judo i Sverige ska gå framåt och har som syfte att främja medlemsklubbarnas verksamhet såväl som den nationella och internationella verksamheten. SJF arbetar för en jämställd judomiljö där alla som vill ska kunna delta. SJF bedriver verksamhet från barn till veteran där majoriteten av medlemmarna är mellan 7 och 12 år. Både det svenska landslaget och paralandslaget i judo är framgångsrika internationellt och har tagit flera medaljer vid internationella mästerskap och på världstouren. www.judo.se

Följ Svenska Judoförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Judoförbundet

Ida Eriksson besegrar världsmästarinnan i sin EM-debut30.4.2022 18:20:49 CEST | Pressmeddelande

I sin senior EM-debut klev 23-åriga Ida Eriksson från Molkom rakt in i eliten. Efter en inledande seger väntade den regerande världsmästarinnan, världsettan Barbara Matic från Kroatien. En helt orädd, stark och respektlös Eriksson utmanade mästarinnan som inte hade något motmedel. Det var också Eriksson som stod för slutforceringen och i matchens allra sista sekunder kom segerkastet, waza-ari (poäng) till Eriksson och kvartsfinal säkrad. Därefter blev det tyvärr stopp för Eriksson, men en imponerande debut – blir summeringen.

Sveriges trupp till EM25.4.2022 08:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det blir en liten trupp som representerar Sverige på EM i Sofia 29 april - 1 maj. På grund av generationsskifte samt skador i landslaget kommer endast två aktiva delta på EM - den rutinerade Tommy Macias som jagar medalj i sin nya viktklass - 81 kg och nykomlingen Ida Eriksson, - 70 kg, som gör sitt första internationella mästerskap på seniornivå. EM i Sofia blir också det första mästerskapet i blågult för den nya förbundskapten Sally Conway som tillträdde sin tjänst i januari i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum