Svenska Tennisförbundet

Robin Söderling har tagit ut laget till Davis Cup Finals

Dela

I dag presenterade Sveriges Davis Cup-kapten Robin Söderling laget till den kommande världsfinalen i Madrid.

25 november-5 december gör världens 18 främsta tennisnationer upp om världsmästartiteln i Davis Cup Finals i Madrid, Innsbruck och Turin.

I Sveriges lag finns landets två främsta singelspelare, Mikael Ymer och Elias Ymer, dubbelettan André Göransson och Jonathan Mridha, som i sin DC-debut 2018 avgjorde World Group-kvalet borta mot Schweiz.
– Elias och ”Micke” håller hög nivå och är självklara i laget. André är en fantastisk dubbelspelare och har spelat bra i år och varit i kvartsfinal i Wimbledon. Sen var det ett svårt val, vi har flera spelare som är jämna och aktuella men Jonathan har gjort många bra matcher på slutet och är en spelare som kan göra bra insatser, säger Robin Söderling, som har möjlighet att göra ändringar i laget och/eller ta ut en femte spelare fram till den 24 november.

Davis Cup Finals spelas i ett nytt VM-format (se lottning nedan) med gruppspel i tre europeiska städer följt av semifinaler och final i Madrid. Varje landskamp består av två singelmatcher och en dubbel. De sex gruppvinnarna, tillsammans med de två bästa tvåorna, går vidare till kvartsfinal.

Sveriges gruppspelsmotståndare är Kanada och Kazakstan.
– Ett realistiskt första mål är att gå vidare till kvartsfinal. Det är tufft, men inte omöjligt. Kanada är en av världens bästa tennisnationer och Kazakstan är också en tuff motståndare, men det ser jag som en öppen match. Alla i laget är verkligen taggade. Det är nästan två år sedan vår förra match så nu ser vi fram emot att få spela igen, säger Robin Söderling.

Sveriges lag – ålder, klubbtillhörighet och (singel/dubbelranking)

Mikael Ymer, 23, Salk (101/1438)
Elias Ymer, 25, Salk (168/687)
Jonathan Mridha, 26, Solna TK (511/724)
André Göransson, 27, Elfsborg Tennis (-/66)

Lottning Davis Cup Finals

Madrid, Spanien (Madrid Arena)
Grupp A: Spanien, ryska förbundslaget (RTF), Ecuador
Grupp B: Kanada, Kazakstan, Sverige

25 november kl 16.00: Sverige–Kanada
27 november kl. 10.00: Sverige–Kazakstan

Innsbruck, Österrike (Olympia Halle)
Grupp C: Frankrike, Storbritannien, Tjeckien
Grupp D: Kroatien, Australien, Ungern

Turin, Italien (Pala Alpitour Arena)
Grupp E:
USA, Italien, Colombia
Grupp F: Serbien, Tyskland, Österrike

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 116 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum