Universal Robots

Robot på turné kommer till Ljungby

Dela

Universal Robots (UR) är ute på turné genom Sverige för att visa upp de flexibla och lättprogrammerade kollaborativa robotarna, cobotar. Den 4 november kommer turnén till Ljungby.

Coboten ger möjligheter för mindre och medelstora företag att automatisera till en mycket lägre kostnad och kortare ROI än vad som tidigare var möjligt med en traditionell industrirobot. En automatisering som kommer utveckla både svenskt företagande och arbetsmarknaden.

- Behovet av cobotar är stort. Vi på Universal Robots är världsledande inom just kollaborativa robotar, vi har mångårig erfarenhet och omfattande kunskap som vi vill dela med oss av. Sedan pandemin bröt ut har vi valt att inte ha fysiska events. Nu får vi äntligen möjligheten att ta med våra cobotar ut i Sverige och visa på alla möjligheter som finns. Det känns väldigt roligt att få visa det för företagen i Ljungby, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige, och fortsätter:

- Företag kan känna en lite osäkerhet över att investera i en avancerad robot. För många är det här något helt nytt. Fördelen med att vi kan komma ut i landet och ses fysiskt är att de kan känna på coboten, och faktiskt själva få se hur enkla de är att programmera och hur mycket säkerhet som är inbyggd i roboten.

Tillsammans med distributörerna Cobots Sweden och Edströms besöks sex orter. Turnén gör det möjligt för företag att på ett coronasäkert sätt fysiskt få bekanta sig med URs cobotar och förstå hur de kan lösa produktionsutmaningar, samtidigt som produktiviteten och kvaliteten ökar. Besökaren får också chansen att prata med experter om andra lösningar för verksamheten och lära sig mer om applikationer som hjälper till att hantera olika typer av utmaningar. 

En rapport av Interact Analysis förutspår att cobotar kommer att växa explosionsartat med hela 15-20 % fram till år 2028. Detta förstärks av en rapport från Swira som visar att 79 % av små och medelstora tillverkande industriföretag i Sverige är intresserade av att arbeta med utvecklingsinsatser inom verksamheten. 38 % säger att de ser utvecklingsbehov inom automation/robotik och ytterligare 32 % ser behovet av utvecklingen inom området vid ökad orderingång.

- Allt fler mindre företag upptäcker att de kan ta hem nya affärer och fler ordrar med hjälp av en cobot. Genom vår turné vill vi möjliggöra för företag att utforska hur cobotar kan utveckla deras verksamhet och ta företaget till nästa nivå, säger Ola Mellström.

Mer detaljer om turnéstoppet i Ljungby den 4 november.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots grundades 2005. Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan den första samarbetsroboten (cobot) lanserades 2008 har företaget växt betydligt och UR-cobotar säljs nu över hela världen.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Polen, Ungern, Rumänien, Ryssland, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko.

  • Teradynes Industrial Automation Group bildades 2020 och inkluderar Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR) och AutoGuide. Företagen i Industrial Automation Group använder samverkande automatiseringstekniker för att i grunden förändra tillverkning och materialhantering.

  • År 2020 hade Universal Robots en omsättning på 219 miljoner USD.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum