Universal Robots

Robot på turné kommer till Uppsala

Dela

Universal Robots ger sig ute på turné genom Sverige för att visa upp de flexibla och lättprogrammerade cobotarna, som dessutom har litet foot print och kort återbetalningstid. Den 23 mars kommer turnén till Uppsala och besöker Arenahotellet.

Turnén har redan gjort 3 stopp och nu är det dags för Uppsala.
Turnén har redan gjort 3 stopp och nu är det dags för Uppsala.

Under förmiddagen får besökarna själva testa cobotarna. De får även tips från experter om hur just de kan utveckla och förbättra sin verksamhet med hjälp av tekniken. En teknik som tidigare varit förunnad de stora företag men som tack vara coboten nu är tillgänglig även för små och medelstora företag.

– I höstas tog vi med våra cobotar ut på en turné, nu följer vi upp den för att ge ännu fler företag i Sverige möjligheten att få upptäcka fördelarna med automatisering. Det känns väldigt roligt att få visa det för företagen i Uppsala, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

Användningen av cobotar ökar för varje år. Coboten hantera olika typer av utmaningar såsom produktkvalitet, produktivitet och brist på kvalificerad arbetskraft. Repetitiva uppgifter kan automatiseras så att personalen i stället kan få tid att göra mer kvalitativa uppgifter och utveckling. Det resulterar i bättre arbetsmiljö, mer konsekvent kvalitet och nöjdare medarbetare. Det i sin tur främjar lokal och hållbar produktion samtidigt som den bidrar till konkurrenskraft.

– Cobotar kostar en bråkdel av traditionella automatiserade system och har en kort återbetalningstid, det är något nytt för många företag. Fördelen med att vi kan komma ut i landet och ses fysiskt är att man kan känna på coboten, och faktiskt själva få se hur enkla de är att programmera och hur mycket säkerhet som är inbyggd i roboten, fortsätter Ola Mellström.

Universal Robots är världsledande inom kollaborativa robotar och har mångårig erfarenhet och omfattande kunskap som man vill dela med sig av på turnéstoppen. Tillsammans med distributörerna Cobots Sweden och Edströms besöks sex orter från februari till och med april.

Fler detaljer om turnéstoppet i Uppsala >>

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Turnén har redan gjort 3 stopp och nu är det dags för Uppsala.
Turnén har redan gjort 3 stopp och nu är det dags för Uppsala.
Ladda ned bild
Turnékarta. Illustration: Universal Robots
Turnékarta. Illustration: Universal Robots
Ladda ned bild
Ola Mellström. Foto: Universal Robots
Ola Mellström. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e och UR16e utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2021 hade Universal Robots en omsättning på 311 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 97 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

World Earth Day - minska ekologiska fotavtrycket med miljövänligare produktion21.4.2022 07:43:00 CEST | Blogginlägg

Förra året inföll Earth Overshoot Day den 29 juli. Det är dagen då mänskligheten gjort av med naturens årsbudget av förnybara resurser, dagen då vårt ekologiska fotavtryck överskred planetens biokapacitet. När den kommer inträffa i år vet vi inte, men under många år har det varit en negativ utveckling och dagen har inträffat tidigare och tidigare. Imorgon, den 22 april, är det däremot World Earth Day – en chans för oss alla att reagera, agera och fundera över hur vi kan vända trenden och faktiskt förbättra vår miljö både individuellt och på samhällsnivå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum