Spendrups Bryggeri AB

Rockiga britter återkommer till svenska marknaden

Dela

Hajpade Beavertown brewery är tillbaka i Sverige. Nu med Spendrups som samarbetspartner och distributör. Passa på att träffa grundaren Logan Plant på Stockholm Beer & Whisky!

Gamma Ray är Beavertowns flaggskeppsöl.
Gamma Ray är Beavertowns flaggskeppsöl.

Beavertown Brewery grundades i ett kök 2011 av Logan Plant, son till rocklegendaren Robert Plant. Sedan dess har Beavertown växt till ett av Storbritanniens mest hajpade hantverksbryggerier.

Även om London och Storbritannien är den primära marknaden för Beavertown, så var steget till Sverige inte långt tack vare svenskarnas stora intresse för hantverksmässig öl och mikrobryggerier.

- Det är väldigt viktigt för oss att hitta en partner som förstår vår produkt och kan ta hand om ölen på rätt sätt. Det handlar om att känna förtroende för personerna bakom, och jag fick en bra känsla direkt vid första mötet med bryggmästaren Richard Bengtsson, säger Logan Plant.

- Vi på Spendrups är glada och stolta över att ytterligare ett av de internationellt mest välrenommerade och trendiga hantverksbryggerierna väljer oss som partner och att våra kunder snart kommer att få fler nya spännande brygder till sina barer och restauranger, säger Björn Mannervik marknadschef partners på Spendrups.

Snart kommer den första brygden – flaggskeppet Gamma Ray, en American Pale Ale – som rullas ut hos några utvalda restauranger och barer över hela landet.

- Beavertown är en framgångssaga. De växer så det knakar och kan därför bara exportera en liten mängd av ölet tills de ökar sin kapacitet, vilket är på gång i och med flytten till ett större bryggeri, säger Björn Mannervik.

Men den som är sugen på att testa hela Beavertowns utbud beger sig med fördel till Stockholm Beer & Whisky Festival i Nacka där Logan Plant och andra ditresta ”beavers” som de kallar sig finns på plats.

Den 28 september kl 18.00 håller Logan även en masterclass på mässan. Biljetter finns att boka via stockholmbeer.se.

Bonus! Beavo lanseras i ”små partier” på Systembolaget 22 september

Idag den 22 september lanseras också West Side BEAVO, resultatet av ett samarbete som amerikanska bryggeriet Firestone Walker och Beavertown har gjort tillsammans. Ölen är bryggd på humle från både USA och Storbritannien. Engelsk Jesterhumle tillsammans med amerikansk västkusthumle skapar aromer av citrus, jordgubbar, melon och ananas tillsammans med lite örtiga inslag. Med Firestones tyska jäst och klassiska pilsnermalt blir slutresultatet en välbalanserad India Pale Lager.

Läs mer och hitta ölen här.

Nyckelord

Bilder

Gamma Ray är Beavertowns flaggskeppsöl.
Gamma Ray är Beavertowns flaggskeppsöl.
Ladda ned bild
Logan Plant, grundare av Beavertown
Logan Plant, grundare av Beavertown
Ladda ned bild
Gamma Ray är Beavertowns flaggskeppsöl.
Gamma Ray är Beavertowns flaggskeppsöl.
Ladda ned bild

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Henrik Åström ny marknadsdirektör för Spendrups Bryggeri7.3.2018 13:38Pressmeddelande

Spendrups Bryggeri har utsett Henrik Åström till marknadsdirektör. Henrik har arbetet på Spendrups i drygt åtta år, bland annat som Brand Manager och marknadschef. Han har också varit CMO för Max hamburgare och kommer senast från en roll som varumärkesdirektör på Spendrup Brands. Henrik efterträder Leif Börjeson som efter sex år som marknadsdirektör går vidare till en roll som vd på Spring Wine & Spirits, koncernens dotterbolag.

Nu lyfter originalet sin tonic till nästa nivå – Schweppes Premium Mixers22.2.2018 09:42Pressmeddelande

Utan Schweppes ingen tonic. Efter att ha tagit fram originalet till världens alla tonics lyfter Schweppes sin ”uppfinning” till nästa nivå och lanserar tre av sina Premium Mixers i butik. ”Dessa tonics har subtila men viktiga egenskaper som välbalanserad beska och extra tryck i kolsyran vilket ger fler möjligheten att göra den perfekta GT:n hemma”, säger den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Hälsa och smak lyfter försäljningen av alkoholfri öl i Sverige5.2.2018 14:00Pressmeddelande

Försäljningen av alkoholfri öl växer – inte bara i Sverige utan över hela världen. Utvecklingen är till stor del en generationsfråga när allt fler yngre ser till sin hälsa och vill välja drycker med mindre eller ingen alkohol alls. Fortfarande utgör den en mindre del av den totala ölproduktionen, men alkoholfritt ökar både i volym, bredd och sortiment. På Spendrups har försäljningen av alkoholfri öl i stort sett fördubblats de senaste fem åren och under 2018 kommer konsumenterna att se en mängd smakrika nyheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum