Roima Intelligence Inc.

ROIMA INTELLIGENCE OCH LOGIMATIC IDS GÅR SAMMAN – ROIMA GROUP FORTSÄTTER SIN EXPANSION I NORRA EUROPA

Dela

Roima accelererar sin tillväxt när Logimatic IDS A/S, ett mjukvaruföretag som specialiserat sig på logistiklösningar och är kända via produkten LOGIA, ansluter till Roima. Logimatic IDS A/S kommer att utgöra grunden för Roima Danmark och tillsammans kommer Roima och Logimatic IDS att bli en av norra Europas ledande leverantörer av mjukvarulösningar för avancerade behov inom digitalisering av värdeflödeskedjor.

 Logimatic IDS A/S etablerades 1997 och är en ledande dansk specialist inom lagerhanteringssystem (WMS) för detaljhandel, grossister, tillverkningsindustri, sjukhus och hotell. Logimatics produkter och expertis kompletterar Roimas mjukvaror och tjänster väl. Båda företagen hjälper sina kunder att uppnå hållbara resultat med hjälp av digitalisering och genom att optimera och automatisera sina kunders processer.

Sedan 2014, då företaget etablerades, har Roima vuxit kraftigt och är nu en av de största oberoende leverantörerna av industriell mjukvara i Norden med en omsättning på nära 40 miljoner euro med Logimatic IDS A/S inräknat. Roima hjälper idag fler än 300 kunder att öka sin konkurrenskraft genom högre effektivitet och bättre kvalitet. Roimas nya insteg och lokala närvaro i Danmark är ett signifikant steg i Roimas expansion i norra Europa. Genom att kombinera de omfattande erbjudandena från Roima och Logimatic IDS skapas ett omfång av tjänster och mjukvarulösningar för tillverkningsindustri och logistik som är unikt ur ett europeiskt perspektiv. Sammangåendet mellan Roima och Logimatic IDS kommer att ytterligare förstärka bägge parters Software as a Service (SaaS)-modell, samt förstärka skalbarhet i leveranserna.

”Vår ambition är att bli norra Europas ledande leverantör av mjukvaror för digitalisering av värdeflödeskedjor. Idag är vi väl etablerade i Finland och Sverige och med LOGIA utbrett i Danmark och Norge kan vi ytterligare öka våra kunders produktivitet och flexibilitet med hjälp av industriella lösningar. Våra experter är ledande inom sina områden och de stora likheterna hos våra företagskulturer och relationer till våra kunder skapar en god grund för att växa tillsammans”, säger Roimas CEO Markus Kalalahti.

”Vi ser fram emot alla nya möjligheter som sammangåendet med Roima ger oss, där vi tillsammans kan utöka vår verksamhet och ytterligare accelerera vår tillväxt. Våra lösningar kompletterar varandra väl, både kring funktionalitet och teknologi, vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder ett ännu större utbud av integrerade lösningar. När vårt tillväxtäventyr nu tar ännu större fart kommer vi att behöva anställa fler talanger inom mjukvaruutveckling och projektledning”, säger Logimatic IDS CEO Karsten Bangshaab, blivande landschef för Roimas danska verksamhet.

Nyckelord

Kontakter

Markus Kalalahti, CEO, Roima Group, tel. +358 40 842 1053
Robert Majanen, COO, Roima Group, tel. +46 70 641 26 99
Karsten Bangshaab, CEO, Logimatic IDS A/S, tel. +45 2029 5311

Om

Roima Intelligence Inc.
Roima Intelligence Inc.
Varmvalsvägen 4
SE-72130 Västerås

+46 21 12 22 50https://www.roimaint.com

Roima Intelligence Inc är ett snabbväxande mjukvaru- och tjänsteföretag som tillhandahåller mjukvarulösningar och expertis för logistik- och tillverkningsindustri inom norra Europa, och hjälper sina kunder att skapa hållbara resultat genom digitalisering. Under 2021 var Roimas omsättning ca 33,5 miljoner euro och för närvarande är ca 250 experter anställda hos Roima. Fler än 300 företag använder idag Roimas omfattande lösningar för att skapa affärsnytta.

Logimatic IDS är ett mjukvaru- och tjänsteföretag som erbjuder mjukvarulösningar och experttjänster för manuella och automatiserade logistikverksamheter inom norra Europa. Logimatic IDS fokuserar på att förbättra kundernas konkurrenskraft genom att tillhandahålla teknologi och expertis för att optimera och effektivisera styrning av lager och logistik. Under föregående räkenskapsår omsatte Logimatic IDS ca 3,1 miljoner euro och idag finns ca 35 experter anställda hos företaget. Fler än 140 europeiska företag drar idag nytta av löningar från Logimatic IDS.

Följ Roima Intelligence Inc.

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.