Huddinge kommun - politik

Roksana Schnittger ny ordförande för Kristdemokraterna i Huddinge

Dela

Skogåsbon och trebarnsmamman Roksana Schnittger tar över som ny ordförande för Kristdemokraterna i Huddinge, efter ett enigt årsmöte på onsdagskvällen.

– Jag är otroligt tacksam för förtroendet, säger Roksana Schnittger (KD). Det ska bli roligt att vara med och utveckla den lokala kristdemokratin, särskilt inför valet nästa år. Huddinge är en jättebra kommun och tillsammans kan vi göra den ännu bättre.

Roksana är 36 år och nyinflyttad i Skogås, Huddinge. Hon och hennes make väntar just nu sitt tredje barn. När Roksana inte är mammaledig så arbetar hon med kommunikation och public affairs på ett företag inom fastighetsförvaltning. Även om Roksana är ny i kommunen så har hon en mångårig erfarenhet inom partiet.

Kristdemokraterna sitter med i den politiska koalition som styr Huddinge idag med ansvar för vård, omsorg, digitalisering och innovation. Fyra viktiga områden som Roksana vill bygga vidare på.

– Min vision är ett KD som huddingeborna kan känna igen sig i, säger Roksana Schnittger (KD). KD är mer än ett parti för bara kärnfamiljer eller bara svenskar eller bara kristna. Alla har vi någon vi bryr oss om. Alla har vi en familj i någon form. Med KD i spetsen kommer vi ta huddingefamiljen och omsorgspolitiken till nya nivåer. Du ska kunna lita på Huddinge!

Med stort engagemang för familj och politik är det svårt att hitta tid för en hobby.

– Jag har ingen tid för mig själv, säger Roksana Schnittger (KD) och skrattar. Fråga igen om fem år.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum