Dramaten

Romeo & Julia Kören firar 30 år med jubileumskonsert

Dela

Romeo & Julia Kören firar 30 år på Dramaten med Mascherata – en dramatiserad jubileumskonsert med musik av renässansens stora hitmakare Bartolomeo Tromboncino. Urpremiär i Marmorfoajén den 12 september. Biljetterna släpps idag klockan 12.00.

Romeo & Julia Kören. Foto: Joacim Bergström.
Romeo & Julia Kören. Foto: Joacim Bergström.

–Vi i kören har med kärlek och kraft tagit oss an Tromboncinos musik, försökt riva upp den, omforma och göra den till vår. Den är lätt att beröras av och dansa till, med sånger som går in i själ och hjärta och lyfter lyssnaren ur tid och rum, säger körens ledare Benoît Malmberg.

Tromboncino föddes i Verona 1470 och kom att bli en älskad kompositör, lutspelare, sångare och poet. Hans låtar spelades på karnevaler, bröllop, maskerader och teatrar och han anlitades flitigt av dåtidens stora kulturmecenater Isabelle D’ Ester och Lucrezia Borgia för underhållning på hoven i Milano, Ferrara, Mantua, Venedig och Pavia.

Tromboncino levde också i en våldsam och orolig tid då Europa slets sönder av religionskrig och människor plågades av förtryck och pestepidemier. Men i denna tid tog kulturen sin självklara plats, konsten blommade och gav tröst och glädje i mörkret.

Under ledning av: Benoît Malmberg. Medverkande: Anna Ander, Anna Hansson, Frida Grundel, Britta Ingmarsdotter, Johanna Tibblin, Jenny Salomonssen, Malin Sternbrink, Mia Ternström, Peter Armitstead Åström, Lukas Kvissberg, Fredrik Jäderling, Fredrik Ell, Joakim Sikberg, Thomas Lundqvist. Musiker: Niklas Atterhall, Alfred Granberg. Koreografi: David Sigfridsson, Anna Hansson, Frida Grundel. Kostym: Dramatens Kostymateljé.

Om Romeo & Julia Kören
Det var i Dramatens uppsättning av Romeo & Julia 1991 som fröet till Romeo & Julia Kören såddes. Gruppen fick ett eget liv efter produktionen och började ge egna konserter i Marmorfoajén. Sedan dess har Romeo & Julia Kören turnerat flitigt runt om i landet och besökt nästintill 40 länder med sina dramatiserade konserter. De har spelat på festivaler, Nobelfester, sjukhus, slott, konserthus, kyrkor, skolor, barnhem, gator och torg för att med musiken som länk möta människor och sprida glädje och medmänsklighet. Musiken från konserten Mascherata släpps på Spotify i samband med premiären. Läs mer HÄR.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Romeo & Julia Kören. Foto: Joacim Bergström.
Romeo & Julia Kören. Foto: Joacim Bergström.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Musikalen Cabaret på Dramaten15.9.2021 09:10:20 CEST | Pressmeddelande

Jonas Malmsjö och Ana Gil de Melo Nascimento och resten av den tretton man starka ensemblen ackompanjeras av funk-soulbandet Damn! när Dramaten sätter upp Cabaret på Stora scenen med premiär 2 oktober. - Vår Kit Kat Club häcklar sin samtid och kabarénumren följer en tradition av satir. Med sång, humor och en massa snusk står de upp för humanism och solidaritet. De blir därför farliga och klubben blir en motståndets plats som nazisterna vill utplåna, säger regissören Farnaz Arbabi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum