Stockholms stad

Rörelser som berör

Dela

15 feriearbetande ungdomar i Skarpnäck skapar under vecka 31-33 en stor muralmålning på Skarpnäcks kulturhus på temat rörelse. Deltagarna tolkar temat på olika sätt vilket gör att motivet innehåller en val och dykare som rör sig genom havet, protestanter som väcker en rörelse samt musiker som uppmuntrar till rörelse genom dans. Färgskalan och kompositionen har skapats utifrån omgivningen.

Muralmålning växer fram i Skarpnäck. Foto: Kulturskolan
Muralmålning växer fram i Skarpnäck. Foto: Kulturskolan

Förutom ökad delaktighet i sitt närområde ger projektet ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. De skapar digitala förlagor till verken med hjälp av iPads. Förlagorna skissas sedan som riktlinjer och verket växer fram. Ungdomarna behöver inte ha tidigare erfarenhet av arbete med muralmålning utan de lär sig processen under arbetet. De går därifrån med nya konstnärliga- och hantverkskunskaper.

Projektet handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs på uppdrag av Skarpnäcks stadsdelsförvaltning. Unga Berättar har sedan 2013 handlett feriearbetande ungdomar i arbetet med att skapa offentlig konst. Tidigare verk syns i Bagarmossens centrum, i Björkhagen, på pelarna bakom Fältöversten, samt i Tensta och Rinkeby.

”När jag hörde ordet rörelse tänkte jag på jazz och de gånger jag och min mamma besökt klubben Fasching. Det ville jag visa på väggen.”

- Feriearbetare, Skarpnäck

Välkommen att besöka platsen under vecka 33 för att och se verket växa eller vid vernissagen torsdag 19 augusti kl. 17.00, Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks allé 25. För frågor vänligen kontakta Cristina Blendea, 076-123 18 52, cristina.blendea@edu.stockholm.se

Om Unga Berättar
Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen.

Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

 Hemsida: kulturskolan.stockholm.se/ungaberattar Intagram: ungaberattar Facebook:/ungaberattar

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Muralmålning växer fram i Skarpnäck. Foto: Kulturskolan
Muralmålning växer fram i Skarpnäck. Foto: Kulturskolan
Ladda ned bild
Unga skapar muraler i Skarpnäck. Foto: Kulturskolan
Unga skapar muraler i Skarpnäck. Foto: Kulturskolan
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum