Jönköpings kommun

Rosenlundsskolans grundsärskola stängs omgående

Dela

På grund av personalbrist, med anledning av covid-19, har grundskolans verksamhetschef beslutat att omgående stänga Rosenlundsskolans grundsärskola. Stängningen är tillfällig. Förhoppningen är att eleverna ska kunna komma tillbaka till skolan igen på måndag 10 maj.

Vårdnadshavare till de elever som berörs av stängningen ombeds att hämta sitt barn så snart som möjligt. Berörda vårdnadshavare kommer att under förmiddagen att bli kontaktade på telefon av skolan.

- Skolan följer utvecklingen och berörda vårdnadshavare får information om återgång eller eventuellt förlängning under söndagen via Vklass, säger Charlotte Olsson verksamhetschef för grundskolan i Jönköpings kommun.

Då utbildningsförvaltningen valt att tillfälligt stänga grundsärskolan har de vårdnadshavare som berörs av stängningen rätt till ersättning från Försäkringskassan, även om barnet inte är sjukt eller sprider smitta.

Om skolor, fritidshem och förskolor stänger på grund av coronavirusutbrottet har personer som jobbar inom samhällsviktig verksamhet rätt till barnomsorg.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, 036- 10 67 40, charlotte.olsson@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum