Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Rösta fram årets SBL-utmärkelser!

Dela

Grundserierna i SBL Dam & SBL Herr är snart färdigspelade, spännande slutspel väntar och årets mest framträdande prestationer ska prisas. För andra säsongen i rad kan fansen rösta och påverka vilka som tar hem säsongens utmärkelser.

Utmärkelserna för SBL Dam och SBL Herr administreras och delas ut av Svenska Basketbollförbundet varje år. Från att ha delats ut av en jury övergick processen år 2016 till en omröstning bland media, lagkaptener och coacher. Sedan förra säsongen kan även supportrar vara med och påverka var priserna hamnar. Röstningen startar nu under sista veckan av grundserien och avslutas efter att den sista grundseriematchen har spelats i respektive serie.

- Det är jättekul att återigen få involvera fansen i något så prestigefyllt som säsongens utmärkelser. Jag ser med spänning fram emot att se vilka vinnarna blir från en grundserie som bjudit på mycket underhållning, och där väldigt många spelare imponerat på mig, säger SBL Dams ligakoordinator och kommunikatör Louie Söderberg.

– Det blir en perfekt temperaturhöjare inför slutspelet, och det blir även spännande att se om fansen tycker likadant som aktiva och media eller om det skiljer sig åt där, säger Mattias Wackenhag, ligakoordinator för SBL Herr.

Fansens röster utgör 25% av det totala röstantalet, där övriga 75% ligger kvar hos mediarepresentanter, coacher och lagkaptener, Förfarandet är likadant i både SBL Dam och SBL Herr, och utmärkelserna kommer att delas ut under slutspelets gång.
Likt förra året kommer inte priset ”årets matcharrangör” att delas ut, då det varit en säsong påverkad av pandemin och publikrestriktioner.

Röstningsformuläret är nu öppet, och det är möjligt att rösta under en veckas tid, från måndag 14 mars till måndag 21 mars 08.00.

SBL Dam: Rösta här >>>

SBL Herr: Rösta här >>>

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Damlandslaget samlas för juniläger10.5.2022 14:22:31 CEST | Pressmeddelande

Årets första damlandslagstrupp kallas till läger 11-15 juni, och förbundscoacherna har valt att ta ut en ung trupp som ska få chansen att visa upp sig inför fortsättningen av EM-kvalet. – Det är en mix av collegespelare, SBL-spelare och några yngre utlandsproffs som varit med tidigare. Att vi inte har några kvalmatcher i sommar ger oss nu chansen att få jobba med dessa spelare och se vilka som kan slå sig in i truppen i november, säger förbundscoach Ira Otamiri.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum