Region Örebro län

RS-virus ger oftast bara förkylningssymptom

Dela

RS-virus är en infektion som de flesta barn har under de första två åren. För många är det som en förkylning med hosta och feber som går över av sig själv utan behandling. Små barn under sex månader och barn med bakomliggande sjukdomar löper större risk att få andningsbesvär av infektionen och det är då viktigt att kontakta vården.

- Om du har frågor eller oro kring RS-virus ska du prata med sjuksköterskan på BVC. Om ditt barn blir sjukt och du behöver söka vård ska du i första hand ringa vårdcentralen för en bedömning  och rådgivning, samt eventuellt läkarbesök. I andra hand kontaktar du via 1177. På kvällstid når du vårdcentralernas jourmottagningar genom att ringa 1177, som gör bedömning och bokar läkarbesök om det behövs, berättar Björn Strandell, distriktsläkare, Region Örebro län.

Ring alltid först, om du behöver kontakta vården
När du ringer först kan vårdpersonalen se till att ni tas emot utan att riskera att smitta andra.

Läs mer på 1177.se.

Kontakt

Björn Strandell, distriktsläkare Region Örebro län, telefon: 076-007 34 21

Therese Triumf, kommunikatör Region Örebro län, telefon: 072-142 22 50

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Örebro bör bli en av huvudorterna för det civila försvaret1.12.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

När det civila försvaret ska organiseras för att framöver kunna möta större kriser bör Örebro spela en central roll i arbetet – som huvudort för Mellersta civilområdet. Det är slutsatsen i det brev som Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson inom kort får ta emot från Andreas Svahn (S) och Fredrik Larsson (M), ordförande i regionstyrelsen i Region Örebro län respektive Region Värmland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum