Rymdstyrelsen

RUAG Space ska leverera adaptrar och separationssystem till Soyuz-raketerna

Dela

RUAG Space är en ledande leverantör av rymdprodukter. Företaget har nu ingått ett långsiktigt avtal med GK Launch Services för att leverera adaptrar och separationssystem till Soyuz 2-raketerna. Produkterna kommer att produceras på RUAG Space i Linköping.

Fotot: Ruag Space
Fotot: Ruag Space

GK Launch Services är operatör de kommersiella uppsändningarna av Soyuz-2. Det långsiktiga avtalet innebär att man kommer att använda RUAG Space’s separationssystem och adaptrar för flera uppsändningar.

- Kontraktet innebär att vi är den främsta leverantören av adaptrar och separationssystem till GK Launch under fem år till att börja med, säger Susanne Folkesson på RUAG Space Sweden. Det är en ständig utmaning att hålla konstant hög kvalitét. Det är något man måste arbeta oerhört aktivt med, då våra system kräver både speciella material och hög precision. Detta kräver en engagerad, noggrann och kunnig personal.

Separationssystem från RUAG ser till att satelliten och raketen håller ihop under den tuffa resan till rymden och levererar sedan den värdefulla lasten till dess bana. Hittills har cirka 700 separationer gjorts i rymden med RUAGs separationssystem, med en 100 % framgång.

- För oss har varje separation ett värde och är ett event i sig. RUAG Space i Linköping har varit med länge nu och det är vår hundraprocentiga tillförlitlighet som gör att vi kan se tillbaka på vår historia med stolthet och samtidigt se framåt med förväntan och tillförsikt. Tack vare förmågan att möta kundernas förväntan i rymdens extrema miljö, lyckas vi också nå ut till nya kunder och sätta RUAG Space på kartan, säger Anders Larson, Sverigechef RUAG Space AB.

Nyckelord

Bilder

Fotot: Ruag Space
Fotot: Ruag Space
Ladda ned bild

Om

Rymdstyrelsen
Rymdstyrelsen
Box 4006
171 04 Solna

08-40 90 77 00https://www.rymdstyrelsen.se/

Rymdstyrelsen är Sveriges rymdmyndighet

Rymdstyrelsen är central förvaltningsmyndighet under Utbildningsdepartementet med ansvar för statligt finansierad nationell och internationell rymdverksamhet i Sverige vad gäller forskning och utveckling. Rymdstyrelsen är kontaktorgan för internationellt rymdsamarbete.

Läs mer om myndigheten på Rymdstyrelsen.se

Följ Rymdstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rymdstyrelsen

James Webb teleskopet riskerar ytterligare förseningar3.4.2020 05:00:00 CESTNyheter

Rymdteleskopet Hubble har varit jordens öga ut mot världsrymden sedan det sköts upp år 1990. Redan 2007 var det tänkt att Hubble skulle få en kollega i rymden, det enorma James Webb teleskopet. Ett samarbetsprojekt mellan NASA, den europeiska rymdorganisationen ESA och den kanadensiska rymdstyrelsen. Projektet har dock drabbats av flera förseningar under åren, senast 2018 då ett nytt datumet för uppfärd ut i rymden sattes till mars 2021. Nu riskerar coronakrisen att försena projektet ytterligare.

Konstiga ljusprickar rör sig över himlen30.3.2020 13:56:50 CESTNyheter

Har du sett något konstigt på himlen på sistone? Ljusprickar som rör sig snabbt över ditt huvud, ibland i par eller till och med i en lång rad tiotals åt gången. Då har du nog med största sannolikhet lyckats få en glimt av Starlink-satelliterna. SpaceX projekt med att förse hela jorden med snabbt bredband från rymden. Missa inte dessa samt kometen ATLAS som förhoppningsvis kommer ge oss ett spektakulärt skådespel i april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum