Film i Väst

Ruben Östlunds THE SQUARE nominerad till Golden Globe

Dela

Framgångarna kommer slag i slag för Film i Västs samproduktion The Square av Ruben Östlund. I lördags vann hans film hela sex European Film Awards i Berlin. I dag blev den nominerad till en Golden Globe i kategorin Bästa utländska film. I januari blir det klart om Sveriges Oscarsbidrag också nomineras till en Oscar som Bästa utländska film.

– Vi kan bara buga och bocka för Ruben Östlunds fortsatta framgångar. Vi skickar ett stort grattis till alla som är inblandade i produktionen. Guldpalmen i Cannes, European Film Awards, Golden Globe-nominering och förhoppningsvis också en till Oscarsgalan – det är en prestation i världsklass. Det är härligt när våra samproduktioner, inspelade i Västra Götaland av göteborgsföretaget Plattform Produktion, lyckas över all förväntan, säger Mikael Fellenius, VD för Film i Väst.

På bilden: Ruben Östlund och Erik Hemmendorff.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och en av Nordens största och viktigaste finansiärer av film- och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat mer än 1000 filmer och tv-drama.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum