Ving Sverige AB

Rusning efter solresor hos Ving under ostadig midsommarhelg

Dela

Midsommar brukar inleda semestern för många. Men regn i sillen och dans i gummistövlar brukar få svenskarna att misströsta om sol och värme inför den annalkande ledigheten. Så även i år. I helgen var det högtryck i bokningen av sol- och badresor hos Ving. Det bokades 30 procent fler sommarresor än under midsommarhelgen i fjol till ett värde av 52 miljoner.

Fotograf Mats Högberg, Ving
 

– Vi vet sedan länge att regnar det i midsommarsillen tappar svenskarna tron på den svenska sommaren och panikbokar solresor för att solsäkra åtminstone en vecka av semestern. Det har varit full rusning på webben och på telefonerna i helgensäger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

– Nu har vi sålt närmare 90 procent av sommarens resor och väderprognosen ser heller inte ljus ut framåt, så för den som vill komma iväg under högsäsong gäller det att boka nu, utbudet minskar snabbt. Främst har vi resor kvar till de större destinationerna i Spanien, Turkiet och Grekland, samt Bulgarien, avslutar Magdalena Öhrn.

Framför allt är det resor till de stora destinationerna som Mallorca, Turkiet, Kreta och Rhodos som bokats under helgen men även till mindre resmål som små grekiska öar.

5-i-topp sommarens bäst bokade resmål:

  1. Mallorca
  2. Rhodos
  3. Kreta
  4. Cypern
  5. Gran Canaria

För bilder, besök gärna vårt bildarkiv: http://www.ving.se/bildarkiv

För ytterligare information kontakta: Magdalena Öhrn, informationschef Ving, magdalena.ohrn@ving.se, tel 0709-513075.

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon, i butik och i utvalda resebyråer över hela landet. Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med cirka 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

Kontakter

Vings Pressjour

Vid akuta ärenden utanför kontorstid. Endast för journalister.

08-55513040

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med ca 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum