Resia AB

Rusning till sommarens festivalraket Split

Dela

I sommar är det den kroatiska pärlan Split som gäller för rekordmånga unga svenskar. Det största dragplåstret är musikfestivalen ”Ultra Europe”, som anses vara en av årets bästa festivaler. Hos Resias systerföretag Resfeber har antalet bokningar till Split ökat med 28 procent under juli jämfört med i fjol.

– Vi ser ett rekordstort intresse för Split i sommar. Tidigare har det varit Dubrovnik som har lockat flest svenskar till Kroatien, men nu är det alltså Split som toppar landets sökningar. Jag tror att det beror på att staden har ett fantastiskt läge för alla som vill upptäcka öarna i skärgården. Men den stora ökningen nu i juli beror framför allt på den stora festivalen i slutet av vecka 28 – Ultra Europe, säger Lina Eklund, presskommunikatör på Resia Travel Group där Resfeber ingår.

Resfeber ser även stora bokningsökningar till Split i Norge och Danmark. I Norge har bokningarna ökat med hela 113 procent jämfört med sommaren 2016. Samtliga länder har fått nya och fler flygavgångar samtidigt som efterfrågan på seglingsturer med Split som utgångspunkt ökar rejält.

– Jag tror att Split kommer att fortsätta klättra på topplistorna framöver. Makarska Rivieran söder om Split är ett mycket intressant område för paketresor och även området runt Zadar som ligger norr om staden. Dessutom ligger många populära öar i närheten där Hvar och Brac är de mest kända. Andra höjdpunkter i och omkring Split är Diocletianuspalatset, vulkanen Marjan, den dagliga marknaden, strandpromenaden Riva, Krka Nationalpark och en massa annat, säger Lina Eklund.


Fakta ”Ultra Europa” i Split 2017
– 14-16 juli och 18 juli på ön Hvar precis utanför Split. 
– Artister som David Guetta och Afrojack samt de svenska artisterna Steve Angelo och Axwell Ingrosso.
– Festivalen är en del av den större festivalen Ultra Worldwide som besöker länder som Kina, Sydafrika, Japan, Mexiko och Peru.

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum