Ruth Bader Ginsburg donerar prispengar till Teskedsorden

Dela

När den amerikanska domaren Ruth Bader Ginsburg på måndagskvällen mottog det prestigefulla priset Gilel Storch Award på Konserthuset i Stockholm meddelade hon att en tredjedel av prissumman, drygt 83 000 kronor, kommer doneras till den ideella organisationen Teskedsorden.

Ruth Bader Ginsburg vid prisutdelningen. Foto: Magnus Swärd, Judisk Kultur i Sverige
Ruth Bader Ginsburg vid prisutdelningen. Foto: Magnus Swärd, Judisk Kultur i Sverige

Teskedsorden arbetar för ett samhälle fritt från begränsande normer där alla har lika värde och där mångfald är en styrka. Med långsiktigt arbete mot barn, unga och skolor arbetar organisationen för att främja dialog, lyfta fram mångfald och stärka individer i deras civilkurage.

– Det är en ära att Ruth Bader Ginsburg väljer att donera en del av sin prissumma till Teskedsorden. Hennes outtröttliga arbete för alla människors lika rättigheter är en stor inspirationskälla i vårat arbete. Vi behöver nu mer än någonsin i hennes anda fortsätta arbetet för att främja och säkra en motståndskraftig demokrati där allas rättigheter skyddas, sägerLovisa Fhager Havdelin, generalsekreterare på Teskedsorden.

Gilel Storch Award delas årligen ut till en person som genom framstående verksamhet bidragit till att främja demokratiska, universella och humanistiska värden i Gilel Storchs anda. Gilel Storch var en svensk-lettisk företagare som under andra världskriget gjorde stora insatser för att rädda judar undan Förintelsen. Priset delas ut av Judisk Kultur.

– Låt oss i Gilel Storchs namn övervinna ondskan i världen, sade Ruth Bader Ginsburg från scenen.

Ruth Bader Ginsburg är sedan 1993 är en av nio domare i USA:s högsta domstol, men utöver det en norm- och banbrytande person som under hela sin långa karriär har kämpat för jämlikhet, kvinnors och minoriteters rättigheter. 

Kontakter

Lovisa Fhager Havdelin, generalsekreterare, Teskedsorden, lovisa.fhagerhavdelin@teskedsorden.se, 070 944 89 38.

Bilder

Ruth Bader Ginsburg vid prisutdelningen. Foto: Magnus Swärd, Judisk Kultur i Sverige
Ruth Bader Ginsburg vid prisutdelningen. Foto: Magnus Swärd, Judisk Kultur i Sverige
Ladda ned bild

Om

Teskedsorden
Åsögatan 122
116 24 Stockholm

070 750 79 02http://www.teskedsorden.se

Teskedsorden är en svensk stiftelse som arbetar för mångfald och tolerans genom kulturprojekt riktade till barn och ungdomar i skolan. Stiftelsen är icke-vinstdrivande och finansieras genom stöd från företag, stiftelser och privatpersoner samt via försäljning i vår Gåvoshop. Teskedsorden har 90-konto tilldelat av Svensk Insamlingskontroll.

Följ Teskedsorden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teskedsorden

Sveriges främsta konstnärer lyfter penseln för mångfald25.2.2019 06:42:00 CETPressmeddelande

Snart kan konstverk från bland andra Ernst Billgren, Karin Mamma Andersson och Lars Lerin bli dina. På köpet bidrar du till arbetet för ett öppet Sverige där allas rättigheter respekteras, oavsett etnicitet, kön, sexualitet eller funktionalitet. Den 18 mars anordnar den ideella organisationen Teskedsorden en exklusiv konstauktion i samarbete med konstgalleriet CFHILL och Bar Brillo. Pengarna som samlas in går direkt till Teskedsordens arbete för mångfald och alla människors lika värde.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum