Rymdstyrelsen

Rymdstyrelsen astrofototävling vintern 2020/2021

Dela

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare i samarbete med Stockholms stad, Astronomisk ungdom, Kamera och bild samt Populär astronomi. De vinnande bidragen får inte bara ära och berömmelse, de kommer även att ställas ut i Kungsträdgården mitt i centrala Stockholm! Det enda du behöver är kreativitet, en mörk stjärnklar kväll och en kamera.

Månen fotad från en balkong i Sundbyberg. Foto: Ronnie Lindberg
Månen fotad från en balkong i Sundbyberg. Foto: Ronnie Lindberg

Astrofoto är ett bra verktyg för att lära sig om vår plats i universum och vad det är man ser på himlen. Vi vill med denna tävling uppmärksamma astronomin och även ge er möjligheten att få visa upp era fantastiska bilder som gestaltar det vi kan se där ute.

Deltagare kan skicka in högst tre bilder tagna mellan november 2020 till april 2021. Alla tävlar på lika villkor enligt de kriterier som framgår av regelverket. Bilderna får ej ha varit publicerade i dagstidning eller tidskrift innan och måste vara tagen i Sverige, man får alltså inte koppla upp sig till teleskop utomlands. Tävlingen är öppen för alla med astronomi- och fotointresse oavsett ålder och kunskap, men du får inte arbeta som fotograf. Vi riktar oss till dig som är amatör eller avancerad amatör.

Vinnarna utses av en jury sammansatt av Rymdstyrelsen bestående av verksamma astrofotografer, rymdvetare och astronomipedagoger. Utöver de estetiska och fototekniska kriterierna kommer juryn även värdera kreativitet och originalitet.

Läs mer om tävlingen och skicka in dina bilder på Rymdstyrelsen.se

För frågor angående tävlingen, kontakta jonas.appelberg@snsa.se eller skicka ett meddelande i våra sociala medier:

Facebook

Instagram

Ta nu chansen att tillsammans med oss sprida allt det vackra med rymden!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Månen fotad från en balkong i Sundbyberg. Foto: Ronnie Lindberg
Månen fotad från en balkong i Sundbyberg. Foto: Ronnie Lindberg
Ladda ned bild

Om

Rymdstyrelsen
Rymdstyrelsen
Box 4006
171 04 Solna

08-40 90 77 00https://www.rymdstyrelsen.se/

Rymdstyrelsen är Sveriges rymdmyndighet

Rymdstyrelsen är myndigheten som stödjer rymdforskning och utveckling i Sverige. Vi företräder Sverige i internationella rymdorganisationer och arbetar för att sprida kunskap om och skapa intresse för rymden. Rymdstyrelsen är central förvaltningsmyndighet under Utbildningsdepartementet.

Läs mer om myndigheten på Rymdstyrelsen.se

Följ Rymdstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rymdstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum