ŠKODA Sverige

Rymlig, smart och lyxigare än någonsin: Nya ŠKODA KODIAQ L&K

Dela

Exklusiva detaljer, lyxigare framtoning och snyggare än någonsin – men självklart lika smart som alltid. På bilsalongen i Genève premiärvisas succésuven ŠKODA KODIAQ i sin nya toppversion L&K.

Uppkallade efter företagets grundare Laurin och Klement är L&K-versionerna de mest exklusiva och bekväma versionerna av ŠKODAs modeller. Och med premiär på internationella bilsalongen i Genève i mars månad gör nya KODIAQ L&K entré i den exklusiva klubben. Kromad grill, 19-tums aluminiumfälgar och omarbetad bakre stötfångare är några av de förfinade detaljerna. Interiört bjuder KODIAQ L&K på läderklädsel som standard och interiörpanel i svart pianolack. I standardutrustningen ingår också bland annat digital instrumentering.

Nya bensinmotorer gör entré
Nya KODIAQ L&K kommer dels att erbjudas med storsäljaren TDI190, en motor med 190 hästkrafter, fyrhjulsdrift och sjuväxlad DSG-växellåda som standard. Dessutom får nya KODIAQ L&K två nya bensinmotorer: 1.5 TSI med 150 hästkrafter och 2.0 TSI med 190 hästkrafter. Båda självklart standardutrustade med fyrhjulsdrift.
Samtliga motorer har partikelfilter och uppfyller den nya EU6AG-normen.

Utrymme, utstrålning och elegans
ŠKODA KODIAQ L&K har självklart alla de smarta och positiva egenskaperna som vanliga KODIAQ. Det vill säga rymlig kupé, upp till sju sittplatser och avancerade säkerhetssystem och smarta uppkopplade tjänster inom ŠKODA Connect. L&K-versionen får dessutom unika 19-tumsfälgar, en omarbetad grill och kromdetaljer som standard. Dessutom pryds de främre sidorna av ”Laurin & Klement”-emblem.

Interiört är KODIAQ L&K standardutrustad med uppvärmd ratt och läderklädsel. Instrumentpanelen pryds av panel i svart pianolack och i standardutrustningen ingår även eljusterbara stolar till både förare och passagerare, trezons klimatanläggning, Canton ljudsystem och infotainmentsystem med 8,0-tumsskärm.

Nya KODIAQ L&K blir tillgänglig för beställning i Sverige under slutet av 2018.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär för ny crossover: ŠKODA utökar SUV-familjen24.1.2019 08:18:20 CETPressmeddelande

› En helt ny crossover-modell som kombinerar fördelarna med en SUV med smidigheten hos en kompaktbil › Förstklassiga assistanssystem tillsammans med en modern design och många Simply Clever-funktioner › Världspremiär för den nya ŠKODA-modellen i mars 2019 på den internationella bilsalongen i Genève ŠKODAs nya SUV heter KAMIQ. Ordet KAMIQ kommer från Inuit-folkets språk som lever i norra Kanada och Grönland. Det beskriver något som passar perfekt som en andra hud i varje situation. Med nya KAMIQ presenterar det tjeckiska märket en ny modell som kommer att utöka SUV-utbudet och komplettera KODIAQ och KAROQ. Nya ŠKODA KAMIQ erbjuder det bästa från två världar. Den kombinerar fördelarna med en SUV – hög sitthöjd, bättre överblick, bekväm instigning och urstigning, större markfrigång – med smidigheten och manövrerbarheten hos en kompaktbil. Det gör ŠKODAs stadsanpassade crossover-modell till den perfekta bilen både i och utanför staden. ŠKODA-modellen bygger på Volkswagen Groups modulära pl

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum