Socialdemokraterna

S går till val på språkkrav för de som arbetar inom äldreomsorgen

Dela

Språkkunskaperna inom äldreomsorgen är många gånger för dåliga och det leder till risker för de äldre. Därför vill Socialdemokraterna att det ställs krav på kunskaper i svenska för arbete inom äldreomsorgen, samtidigt som en möjlighet till språkutbildning ska erbjudas den som behöver det. Den som har hemtjänst eller bor på ett boende ska alltid kunna lita på att man förstår – och blir förstådd av – de som arbetar med en.

- Goda språkkunskaper är helt grundläggande i äldreomsorgen. Det handlar om kommunikation med kollegor, chefer, närstående och med dig som äldre. Du ska känna dig trygg i att du kan göra dig förstådd. Alla behöver helt enkelt kunna svenska för arbete inom äldreomsorgen, säger partisekreterare Tobias Baudin

Vi ska återta den demokratiska kontrollen över välfärden och öka tryggheten för äldre. Höjda pensioner och en tryggare omsorg handlar i grunden om respekt. Respekt för pensionärerna som har byggt det Sverige som vi älskar.

Därför går vi socialdemokrater till val på att införa språkkrav i äldreomsorgen. Det ska ställas krav på kunskaper i svenska för arbete inom äldreomsorgen samtidigt som en möjlighet till språkutbildning ska erbjudas den som behöver.

Presskontakt:

För Tobias Baudin, pressekreterare Johannes Svensson, 076-766 53 26, johannes.svensson@socialdemokraterna.se

Socialdemokraternas presstjänst: 08-700 26 83,
press@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum