Socialdemokraternas PS Kansli

S lanserar kampanjen #stoppavinstjakten

Dela

Den 7 juni röstar riksdagen om stopp för vinstjakten i skola och omsorg. Inför omröstningen lanserar Socialdemokraterna kampanjen #stoppavinstjakten. Bland annat kommer de sverigedemokratiska riksdagsledamöter som svängt i frågan ställas till svars.

Ska vinstjakten i välfärden stoppas? Eller ska det obegränsade vinstuttaget ur skola och omsorg tillåtas fortsätta? Den 7 juni röstar riksdagen för första gången om att sätta stopp för vinstjakten. Därför lanserar nu Socialdemokraterna kampanjen #stoppavinstjakten i såväl sociala medier som i den samtalskampanj partiet bedriver med dörrknackare runt om i landet.

Redan innan det låg ett färdigt förslag om vinstbegränsning på riksdagens bord meddelade de borgerliga partierna att de skulle rösta emot det. Sverigedemokraterna har anslutit sig till samma linje, trots att de gick till val på att begränsa vinsterna i välfärden och förbjuda dem i skolan. De borgerliga partierna inklusive Sverigedemokraterna går därmed emot vad svenska folket tycker i den här frågan.

- Jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma svenska folket på att de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna går emot folkviljan i den här frågan. Vi kommer ställa alla de sverigedemokratiska riksdagsledamöterna runt om i landet som svängt i frågan sedan förra valet till svars under den här kampanjen, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

 

Presskontakt

Matilda Glas, 070-367 03 64

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum