Socialdemokraterna

S presenterar kampanj och nyhet

Dela

Socialdemokraterna presenterar kampanj det sista dygnet i valrörelsen, ställer sig frågande till att Lars Adaktusson gömmer sig och presenterar nyhet om innehållsförteckning på vin.

Socialdemokraterna har i 90 lokala tidningar under helgen en annonskampanj med Stefan Löfven med rubriken ”Kvinnors och arbetares rättigheter är hotade”. I den kritiserar man Sverigedemokraterna för att under fem år i europaparlamentet agera löntagarfientligt.

Anders Ygeman som presenterade kampanjen påminner också om Kristdemokraterna och Lars Adaktussons agerande i abortfrågan.

- Det är extra anmärkningsvärt att Lars Adaktusson som gick till val på att ”Skicka en granskande journalist till Bryssel” nu vägrar möta media för att förklara sitt abortmotstånd, säger Anders Ygeman (s), ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott.

Krav på innehållsförteckning vid försäljning av alkoholhaltiga drycker

Alkoholproducenter har idag ett oacceptabelt informationsövertag i förhållande till konsumenterna. Ett undantag för alkoholhaltiga drycker över 1,2 procent gör det möjligt att strunta i innehållsförteckning. Dessutom är det enligt EU:s regelverk inte tillåtet med märkning av tillsatser om de inte är allergena ämnen. Det har inneburit att det i praktiken många gånger är omöjligt för konsumenter att veta vad som faktiskt finns i vinet man köper.

- Vi vill att konsumenten ska ha rätt att veta vad de har i glaset oavsett om man köper apelsinjuice eller vin. Det är en fråga både om hållbarhet och om folkhälsa, säger Anders Ygeman.

Alkoholkonsumtionen behöver minska och politiken ska verka för att förebygga alkoholmissbruk. Att kraven vid försäljning av alkohol är lägre jämfört med andra livsmedel när det gäller att redovisa innehållet är därför inte rimligt.

Presskontakt
Johannes Svensson, 08-7002683, press@socialdemokraterna.se

Dokument

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum