Dagens Samhälle

S-toppar: Riv upp ebo-lagen!

Dela

Förändra lagen om eget boende nu! Åtta av tio socialdemokratiska kommuntoppar vill att regeringen begränsar asylsökandes rätt att bosätta sig var de vill. Det visar Dagens Samhälles enkät om den så kallade ebo-lagen.

Redan på sin kongress 2009 tog Socialdemokraterna ett beslut om att verka för en förändring av Lagen om eget boende. Fyra år senare antogs ett uttalande från partistyrelsen med samma innebörd.

När S nu haft regeringsmakten i ett och ett halvt år har Dagens Samhälle frågat partiets samtliga 183 kommunstyrelseordföranden om de anser att ebo-lagen bör rivas upp under den här mandatperioden.

Åtta av tio svarar ja.

– Det är glädjande att fler har upptäckt att ebo är ett system som leder folk rakt in i utanförskap, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) säger i en kommentar att han har stor förståelse för motståndet mot ebo. Han hoppas att en förändring ska vara möjlig redan under denna mandatperiod.

– Ebo är ett system som gör att våra kommuner förlorar kontrollen över vem som flyttar in, vilket ju leder till stora bekymmer för integrationen, säger han till Dagens Samhälle.

Nyckelord

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Dokument

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum